OKUL ÖNCESİ ETKİNLİKLERİ - Hayallerinizi Sınırlamayın - Tekil Mesaj gösterimi - Bitkiler suyu nasil emer?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-15-2015, 10:34 PM   #1 (permalink)
ismailmart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ismailmart
ismailmart
İşin Ustası
ismailmart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik: Feb 2010
Bulunduğu yer: Diyarbakır
Mesajlar: 1.134
Konular: 1029
Aldığınız Beğeni:68
Beğendikleriniz:202
Rep Derecesi: ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.

Bitkiler suyu nasil emer?


ir tane su kabı buluyoruz ve içindeki suyu istediğimiz bir gıda boyası ile renklendiriyoruz. Sanırım koyu renkler gözlem için daha iyi bir tercih olabilir. Sonrada içine (saplı) beyaz bir karanfil koyuyoruz ve sonuçları beklemeye başlıyoruz. Çiçeğimiz suyu saplarından emip yapraklarına kadar ulaştırıyor ve biz suyun bu hareketini, seçtiğimiz rengin çiçek üzerinde bıraktığı izlerden görebiliyoruz. Deneyimizin ne zaman sonuçlanacağı ise seçtiğimiz çiçekten bulunduğumuz ortamın şartlarına kadarki faktörlere göre 2 saat ile 2 gün arasında değişebiliyor.
Bu deneyi biraz daha ilginç hale getirmek için bir kaç tane karanfil alıp, bunları farklı ortamlarda (ısı, ışık…vs) bekletebiliriz. Daha çok terleme yapan bitki suyu da daha çabuk emecektir. Bu şekilde karşılaştıma yapılabilir.
Buda yetmez dahada ilginç olsun diyorsanız resimdeki gibi çiçeğin sapını ikiye kesip iki ayrı renklendirilmiş suya batırıp daha renkli ve enteresan bir çiçek elde edebilirsiniz.


__________________
"GeLeCek OkUlÖnCeSi İlE şEkİlLeNeCeK"
ismailmart isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla