OKUL ÖNCESİ ETKİNLİKLERİ - Hayallerinizi Sınırlamayın - Tekil Mesaj gösterimi - İşte işaret dili öğrenmenin püf noktaları
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-07-2015, 05:01 PM   #1 (permalink)
ismailmart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ismailmart
ismailmart
İşin Ustası
ismailmart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik: Feb 2010
Bulunduğu yer: Diyarbakır
Mesajlar: 1.134
Konular: 1029
Aldığınız Beğeni:68
Beğendikleriniz:202
Rep Derecesi: ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.

İşte işaret dili öğrenmenin püf noktaları


Sem Engelliler tercümanı Emre Inanç, "Umum hareketleri ve yüz mimiklerine dair işaret dili herhangi bir güzeşte zaman yaygınlaşıyor. Yaşamın içerisinde var olduklarını bazı bazı unuttuğumuz Işitme sakat vatandaşlarla bildirişim kurabilmek hesabına nazik öneme eş belen dili, son dönemlerde daha ayırt edilir tıpkısı hal aldı" dedi.
Meni dilinin zahir öğrenileceğini anlatan Işitme Engelliler tercümanı Emre Inanç, belen dili öğretimine Malatya ’bile talebin seçme güzeşte dönüş arttığını söyledi.
Iman, meni dilinin, jest ve mimiklerin kullanılarak iletişimin sağlandığı görsel tıpkısı araç olduğunu tabir ederken, yerel işaret dili farklılıklarının olduğunun da altını çizdi.
Meni dilinin öğrenilmesinin kolay olduğunu tamlayan Emre Inan, işitme engellilerle bildirişim kurulurken acul olunması gerektiğini söyledi.
Bir Nice gurur ve kuruluşta bel dili eğitimi verdiklerini söyleyen Inanç, Malatya ’de ilginin kırıcı olduğunu belirtti.
Malatya ’birlikte 1200 ile 1500 ortada işitme sakat olduğunu kaydeden Emre Inanç, kitapların apotr ayrımsız materyal olduğunu, görsel aynı dil olan bel dilinin ancak aynı eğitmen sebebiyle öğrenilebileceğini vurguladı.
ERDAL AKBUĞA*
*
ismailmart isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla