OKUL ÖNCESİ ETKİNLİKLERİ - Hayallerinizi Sınırlamayın - Tekil Mesaj gösterimi - Dans eden heykeller
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-21-2016, 09:36 PM   #1 (permalink)
Büşra AKIN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Büşra AKIN
Büşra AKIN
İstikrarlı
Büşra AKIN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik: Feb 2016
Bulunduğu yer: ANKARA
Mesajlar: 153
Konular: 144
Aldığınız Beğeni:54
Beğendikleriniz:9
Rep Derecesi: Büşra AKIN İyi Bir Yolda Adım Attı.

Dans eden heykeller


ISINDIRICI ÇALIŞMA

İki çocuk ortaya çıkarlar.Biri heykeltıraş rolündedir.Diğeri ise materyal (Kil,hamur vb). Heykeltıraş olan,elleri ile diğerine istediği biçimi verir. Örneğin,kollarını kaldırır,gözlerini kapatır,ağzını açar,başını sağa yada sola yatırır,isterse yere sırtüstü yatırır,bir bacağını kaldırır…Diğer çocuk,kendisine verilen bu şekli muhafaza eder ve bozmaz.Ancak heykeltıraş ona şekil verirken kıpırdayabilir, kendisine verilen şekli alır.Daha sonra roller değiştirilir. Heykeltıraş olan materyal,materyal olan ise heykeltıraş olur.

ESAS ÇALIŞMA
ETKİNLİK ADI: Dans Eden Heykeller

Öğretmen’’ şimdi heykellerim canlansın ve yerine geçsin heykeltıraşlarda heykellerinin yanlarına oturabilir’’ der.Çocuklarla halka olunur ve yere oturulur. Öğretmen 'Çocuklar şimdi sizlere kısa bir öykü anlatacağım' der ve hikayeye başlar. 'Bir bekçi varmış. Bu bekçi nerenin bekçisiymiş biliyor musunuz? Bir heykel bahçesinin. Bu bekçinin heykelleri çok yaramazmış. Bekçi bir müzik parçası çaldığı zaman dayanamaz ve dans etmeye başlarlarmış. Müzik durduğu zaman da eski pozisyonlarını hatırlayamaz ve yeni bir şekilde heykel olurlarmış. Şimdi siz bu bahçedeki yaramaz heykellersiniz. Ben de bekçiyim. Dinleyin bakalım, ne zaman müzik çalacağım ne zaman duracağım'
Çocuklara müzik parçası çalınır. Müzik durdurulur ve heykellerin arasında dolaşılır. Şu heykelimin elleri ne kadar güzelmiş ya da kim yaptı acaba bu heykelimi gibi destekleyici sözler söylenir. Bu çalışma birkaç kez yapıldıktan sonra dünyanın en komik heykelleri ya da en korkunç heykelleri olmalarını ister. Ben bunu müziği açmaya başlamadan önce 'Bekçi bir sonraki gelişinde bir de ne görmüş, bahçesindeki heykeller dünyanın en komik heykelleri olmuş' gibi cesaretlendirici cümleler kullanılır.

RAHATLAMA ÇALIŞMASI:
“Herkes kendini denizde düşünsün. Denizde önce yüzüyorsunuz su çok güzel. Büyük büyük dalgalar geliyor ve sizi yukarı kaldırıyor, siz de bir yukarı çıkıyor bir aşağı iniyorsunuz. Arada denizin dibine dalıp balıkları seviyorsunuz “eyvah o da ne anne balık yavrusunu sevdiğiniz için sizi kovalıyor. Çok hızlı yüzmelisiniz. Hızlı… Hızlı… Daha hızlı… çok yoruldunuz. Kumsala çıktınız.Dalgalar önce sizin ayaklarınıza kadar geliyor daha sonra bacaklarınıza geliyor. Dalga gittiğinde vücudunuzda kum taneleri kalıyor. Ve son olarak çok büyük bir dalga geliyor size doğru yaklaşıyor ve siz hızlıca kalkıp kaçmaya çalışıyorsunuz gittikçe yaklaşıyor yaklaşıyor… Eyvah kaçamadınız ve tamamen ıslandınız şimdi kalkıp bir havlu almaya gidiyorsunuz “ der ve elini şıklatır.
Büşra AKIN isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla