OKUL ÖNCESİ ETKİNLİKLERİ - Hayallerinizi Sınırlamayın - Tekil Mesaj gösterimi - Eczacılık eğitiminde reform: İlac yerine hasta…
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-16-2016, 09:34 PM   #1 (permalink)
ismailmart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ismailmart
ismailmart
İşin Ustası
ismailmart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik: Feb 2010
Bulunduğu yer: Diyarbakır
Mesajlar: 1.134
Konular: 1029
Aldığınız Beğeni:68
Beğendikleriniz:202
Rep Derecesi: ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.

Eczacılık eğitiminde reform: İlac yerine hasta…



10-16 Mayıs tarihleri beyninde kutlanan Ispenciyari Haftası etkinliklerinden biri İstanbul Kemerburgaz Universitesi ’nde gercekleşti. Universitenin Mahmutbey Yerleşkesi ’nde planlı etkinlikte ispenciyari mesleğinin serencam 40 yılda dunyada yavaş aynı değişime uğradığını vurgulayan İstanbul Kemerburgaz Universitesi Eczacılık Fakultesi Dekanı Prof. Dr. Akgul Yeşilada, ‘ ’Ispenciyari mesleği ilacı raftan alıp vermekten ote tıpkısı formasyon kazandı. Bu değiş, eczacının bire bir derman danışmanı yerine hem hastalara hem ustelik diğer keyif mensuplarına muşavirlik yapması kendisine acıklanabilir. Nedeniyle eczacılık eğitiminin de ilac- odaklı eğitimden pestil- odaklı tıpkı formata donuşmesi gerekti ’ dedi.
ECZACIDA OLMASI GEREKEN ‘ ’8 YILDIZ ’ ’
Ispenciyari eğitimi ve hizmetinde yaşanan bu değişimle birlikte Acun Afiyet Teşkilatı ’nın eczacılara atfettiği 8 yıldızın anlamında de saraka fail Prof. Dr. Yeşilada, ‘ ’Bu 8 felek eczacının aldığı terbiye sırasında kazanması gereken becerileri iceriyor. Buna bakarak bire bir eczacı; reis, iletişimci, karar veren, yoneten, araştıran, calıştırıcı, bakım veren ve maltalık boyu oğrenen bire bir yapıya topluluk olmalı ve bilcumle bu ozelliklerle cıkışlı yerine hizmetini vermeli. Biz dahi bu cercevede eğitimimize bu kavramları da karışma ettik ’ ’ diyerek konuştu.
‘ ’LİSANS DUZEYİNDE HASTALANMIŞ- ODAKLI YETIŞEK ILK DEFA KEMERBURGAZ ’DE ’ ’
Mufredatını, KUL Colorado Universitesi Skaggs Ispenciyari Okulu Denver (Colorado University Skaggs School of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences Denver USA) ile işbirliği sonucu hazırladıkları eğitim programının Turkiye ’dahi once hastalanmış- odaklı kendisine yenilenmiş eczacılık lisans programı olduğuna ilgi cekici İstanbul Kemerburgaz Universitesi Eczacılık Fakultesi Dekanı Prof. Dr. Yeşilada, bu eğitimin oğrencilere sağlayacağı faydalara dahi değindi. Eczane acacak oğrencilerin verecekleri hizmetlerle fark oluşturacaklarını anlatım eden Prof. Dr. Yeşilada, ‘ ’Cıkışlı oğrencilerimiz hoppadak ilacı raftan alıp vermeyecek, hastaya yonelik davranacaklar. Iletişim becerilerini kullanarak hastayı ve hastalıkları elan gani anlayacaklar. Hastanın makul ilac tedavisi gorup gormediğini, ilac tedavisi ile ahenktar olup olmadığına muteveccih elan calışkan ve faal olacaklar ’ ’ diyerek sozlerini noktaladı.
‘ ’OĞRENCİLERİN ŞAHSI GELİŞİMLERİNİ SAĞLAYACAK DERSLER BIRLIKTE VAR ’ ’
Oğrencilerin ferdî gelişimlerine yardım yapacak derslerin fakultelerinde mecburi oğut namına okutulduğunu belirten İstanbul Kemerburgaz Universitesi Ispenciyari Fakultesi Akademisyen Doc. Dr. Buket Katarakt ise şunları soyledi: ‘ ’Başka ispenciyari fakultelerinde boyle bir şans olduğunu it canlı sanmıyorum. Sunu azından zorunlu ders olarak yok. Zımnında meslektaşlarımız buradan mezun oldukları devir sadece bankonun arkasında kalmayacaklar. Tutkun ile iletişim ihdas, yoresine bakarak dokunabilme, aleniyet koyabilme, hastanın hikayesini kabul etme, ona bakarak empati yapabilme kadar bircok ozelliği dahi kazanmış olacaklar. Bu konuda Colorado Universitesi ile da bir aksiyon birliğimiz var. Amacımız bu hizmeti hep eczacılara taşıyabilmek. Bu tasavvur doğrultusunda, daima eğitim bilimi merkezimizin duzenlediği turlu programlar bile bulunan ’ ’ ifadelerinde bulundu.
ULUSAL HASTALANMIŞ BRIFING YARIŞMASI ’NDA UCUNCULUK
Aktiflik kapsamında, bu yıl 13. kat planlı Ulusal Hasta Bilgilendirme Yarışması ’nda ucunculuğu elde eden İstanbul Kemerburgaz Universitesi Eczacılık Fakultesi 4. sınıf oğrencisi Nermin Merve Ocal ’a hediyesi verildi. Ankara Eczacı Odası Toyluk Komisyonu eliyle planlı ve 25 fakultenin katıldığı yarışmada birinci Hacettepe Universitesi ve ikinci Ankara Universitesi ’nin peşi sıra İstanbul Kemerburgaz Universitesi namına ucunculuğu elde fail Nermin Merve Ocal, ‘ ’Sanal benzeri eczane icre hastaları bittabi karşıladığımızı, hangi şekilde yonlendirdiğimizi, ilacları pekÂl akilane kullanmaları gerektiği uzerine yaptığımız bilgilendirmeleri anlattığımız bire bir yarışmaydı. Okulum namına boyle tıpkısı sukse kazandığım icin cok mutluyum. Burada aldığımız eğitimin sair okullardan farklı olduğunu sergileme fırsatı bulduk. Cok tafsilatlı tıpkısı duzentileme surecimiz olmamasına karşın kısa surede bu başarıyı anlamak bizim uzere haddinden fazla onemliydi ’ ’ diye niteleyerek duygularını ifade etti.
Etkinlikte antrparantez İstanbul Kemerburgaz Universitesi Eczacılık Fakultesi ile Colorado Universitesi Eczacılık Fakultesi işbirliğinde duzenlenen, ‘ ’Oral Communication mağara Health Sciences ’ ’ başlıklı eğitimde başarılı olanlara sertifikaları ikram edildi.
ismailmart isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla