OKUL ÖNCESİ ETKİNLİKLERİ - Hayallerinizi Sınırlamayın - Tekil Mesaj gösterimi - Kendi enerjisini ureten universite hedefi
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-26-2016, 03:57 PM   #1 (permalink)
ismailmart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ismailmart
ismailmart
İşin Ustası
ismailmart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik: Feb 2010
Bulunduğu yer: Diyarbakır
Mesajlar: 1.134
Konular: 1029
Aldığınız Beğeni:68
Beğendikleriniz:202
Rep Derecesi: ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.

Kendi enerjisini ureten universite hedefi



Tam 35 yıldır Ege Universitesi ’nde yaptığı insan odaklı uygulamalarla adından soz ettiren Prof. Dr. Akın Olgun, universitenin ve fakultenin hemen her kademesinde akademik ve yonetimle ilgili gorevler aldığını sorunları ve cozumleri bilerek rektorluğe talip olduğunu bildirdi.Yaklaşan rektorluk secimi oncesi bugune kadar dokuz adayın cıktığını belirten Akın Olgun, kendisinin universitenin tumune hitap edecek tek kişi olduğunu soyledi.
Universiteyi farklı bir bakış acısıyla bugunku konumundan daha ileriye goturebileceğini gecmişteki tecrubelerine dayanarak gercekleştirebileceğini vurgulayan Olgun, “Universiteyi muhendis gozu ve bakış acısıyla yoneteceğim. Ziraat fakultesi dekanlığına atandığımda fakultemizin tarım ve sanayi temsilcileriyle ilişkileri iyiydi ama şu anda Turkiye ’de tarımda sivil toplum orgutleri kamu ve bakanlıklarla en fazla ilgisi olan fakulteyiz hedefim universitemizi de bu konuma getirebilmek” diye konuştu.
“PARKE DOŞETEN, KLİMA ALAN PROFESOR OLMAZ”
Goreve gelmesi halinde yapılacak 4 - 5 oncelikli işi olduğunu kaydeden Olgun,şoyle konuştu:
“Eğitim gercekten onemli. Teknolojiyi daha hızlı universiteye getirmemiz gerekir. Cağdaş teknoloji cok hızlı değişiyor. Onu takip etmemiz gerekiyor. Burada biraz eksikliklerimizin olduğunu duşunuyorum. Hedefim eğitimde bu eksikliğimizi hızlı bir şekilde giderebilmek. Akademik personel olarak cok gucluyuz. Akademik personel sayımız 3200. Bu inanılmaz bir rakam. Dunyadaki bircok universitede boyle bir sayı yok. Ancak laboratuvarlarımız olsun, atolyelerimiz olsun, araştırma alt yapımız olsun hocalarımızın hakettiği koşullar maalesef yeterince yok. Hedefim daha iyi hale getirmek. Butun dunyada akademik calışmalar teşvik ediliyor, destekleniyor. Universitemizde ben bunun da yetersiz olduğunu duşunuyorum. Universitemizde akademik teşviklerinde hem miktar hem kapsam olarak artırılması gerekir. Akademik personelimizin mekansal ve fiziksel ihtiyaclarının iyileştirilmesi gerek. Bircok hocamız bugun kendi bilgisayarını, kendi klimasını, her şeyini kendisi alıyor. Hatta daha enteresan yer parkesini bile kendi yaptıran hocalarımız var. Ben bunun doğru olmadığını inanıyorum. Bunları universitemizin yapması gerekir. Bunlar universitenin gorevi. Yonetim akademik personeline rahat bir calışma ortamı sağlamak zorundadır.”
“KADRO SIKINTISI GİDERİLECEK”
Universitede yıllardan beri suregelen kadro sıkıntısına da değinen Olgun, “Cok sayıda hocamız kadroda bekliyor. Docent unvanını almasına veya profesorluk koşullarını yerine getirmesine rağmen bu kadrolara atanamıyorlar. Universitemizde aslında boyle bir sıkıntının olmaması gerektiğine inanıyorum. Cunku şu anda 130 - 140 kişi docent veya profesorluk kadrosu bekliyor ama Ege Universitesi ’nde 400 ’e yakın boş kadro var. Yani sorun biraz iletişimin olmamasından kaynaklanıyor. Bir tarafta kadro var ve obur tarafta koca bir kadro sırada bekliyor. Cok kısa surede cozebileceğimize inanıyorum. Cunku akademik personelin ozluk haklarını korumak yonetimlerin temel gorevidir,ozluk haklarında sıkıntı olursa o akademisyenden fazla verim alamazsınız” diye konuştu.
Prof. Dr. Fazıl Akın Olgun ayrıca diğer hedeflerini de Universiteye yeni kaynaklar yaratarak oz gelirlerini artırmak, daha surdurulebilir, bakımlı, yeşil ve guneş enerjisinden yararlanarak kendi elektrik enerjisini ureten cevreci bir Ege Universitesi yaratmak olduğunu soyledi.
ismailmart isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla