OKUL ÖNCESİ ETKİNLİKLERİ - Hayallerinizi Sınırlamayın - Tekil Mesaj gösterimi - İstanbul Esenyurt Universitesi geleceğin aşcılarına…
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-30-2016, 04:00 PM   #1 (permalink)
ismailmart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ismailmart
ismailmart
İşin Ustası
ismailmart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik: Feb 2010
Bulunduğu yer: Diyarbakır
Mesajlar: 1.134
Konular: 1029
Aldığınız Beğeni:68
Beğendikleriniz:202
Rep Derecesi: ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.

İstanbul Esenyurt Universitesi geleceğin aşcılarına…



İstanbul Esenyurt Universitesi ’nin Meslek Yuksekokuluna bağlı on lisans programı olarak bu sene ilk oğrencilerini kabul edecek olan aşcılık bolumu icin beslenme ve diyetetik bolumunun alt yapısı kullanılacak. Teorik ve pratik bilgiler ile geleceğin aşcılarının yetiştirileceği programda mikrobiyoloji ve kimya laboratuvarları da oğrencilerin hizmetinde olacak.
‘ ’İYİ YEMEK PİŞİRME VE SAĞLIKLI BESLENME ARTIK DAHA ON PLANDA ’ ’
İstanbul Esenyurt Universitesi Sağlık Bilimleri Fakultesi Beslenme ve Diyetetik Bolum Başkanı Yrd. Doc. Dr. Muhsin Ozturk, aşcılık bolumunun son zamanlarda gencler tarafından en fazla tercih edilen ve ilgi goren programlar arasında yer aldığını ifade etti. Son yıllarda iyi yemek pişirme, sağlıklı beslenmeye yonelik kaliteli yemek sunumları ve kaliteli urunler ortaya koymanın daha fazla on plana cıktığını vurgulayan Ozturk, bunu medyadan, televizyon ve radyo kanallarındaki programlardan gorebildiklerini soyledi.
Gun gectikce değişen sosyal yaşantıyla birlikte koy nufusunun azaldığını, şehirlerdeki insan sayısının arttığını dile getiren Ozturk, ‘ ’Şehir yaşantısındaki değişikliklere baktığımızda calışan insanların sayısı arttı, evlerde yemek pişirme oranları azaldı bunların yerini dışarıdan hazır alınan gıdalar ya da doğrudan dışarıda yemek yeme alışkanlıkları almaya başladı. Dışarıda yemek sunumlarının arttığı bir ortamda, bu tur aşcılık programı mezunlarına olan ihtiyac arttı. Yemek yapmayı bilimsel olculere uygun olarak sağlıklı şekilde yapan, becerebilen elemanlara olan talepte de artış soz konusu. Bu nedenle bircok universitede olduğu gibi bizim okulumuzda da bu program acıldı ’ ’ diyerek konuşmasını surdurdu.
‘ ’YEMEK SUNUMLARI DA ONEM KAZANDI ’ ’
Beslenme konusunun on plana cıkmasıyla birlikte yemek sunumlarının da onem kazanmaya başladığına dikkat ceken Ozturk, ‘ ’Hangi yemekleri, nasıl yiyelim soruları on plana cıktı. Bir besinin iyi ozellikte olmasından bahsederken besinin insanlar tarafından seviliyor olmasını kastediyoruz. Dolayısıyla insanların severek tuketebileceği yemekler ancak iyi bir aşcı, iyi bir şef tarafından yapılabilir ’ ’ diye konuştu. Besinlerin sağlıklı ve hijyenik şekilde sunulmasının da ayrı bir onem taşıdığını belirten Ozturk, ‘ ’Aşcılık bolumunde ilk olarak insanların fizyolojik ihtiyaclarını karşılayacak besin maddelerinin, yemeklerinin sunulması, ikincisi severek yenilen yemeklerin sunulması, ucuncusu yemeklerin, besin maddelerinin besleyici değerlerinin muhafaza edilerek sunulması onemli ’ ’ dedi.
ismailmart isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla