OKUL ÖNCESİ ETKİNLİKLERİ - Hayallerinizi Sınırlamayın - Tekil Mesaj gösterimi - Esenyurt Universitesi’nde oğrencilerin yuzde 89’una…
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-27-2016, 04:26 PM   #1 (permalink)
ismailmart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ismailmart
ismailmart
İşin Ustası
ismailmart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik: Feb 2010
Bulunduğu yer: Diyarbakır
Mesajlar: 1.134
Konular: 1029
Aldığınız Beğeni:68
Beğendikleriniz:202
Rep Derecesi: ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.

Esenyurt Universitesi’nde oğrencilerin yuzde 89’una…



Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) maratonun bitmesinin ardından sonucların acıklanmasıyla adayların tercih donemi başladı. Bu zorlu surecte İzmir Tepekule Kongre ve Sergi Sarayı ’nda kurulan Universite Tercih Fuarı ’nda stant acan İstanbul Esenyurt Universitesi hem oğrencilere danışma hizmeti veriyor hem de kritik bir zamanda oğrencilere kariyer planlama konusunda yardımcı oluyor.
Oğrencilerin alacakları kararların geleceklerini ciddi anlamda etkileyeceğini belirten İstanbul Esenyurt Universitesi Grafik Tasarım Bolum Başkanı Oğretim Gorevlisi Ozgur Guler, tercih doneminde oğrencilerin gidecekleri okulun akademik kadrosunu iyi araştırmaları gerektiğine soyledi.
Yerel yonetim desteği
Esenyurt Universitesi ’nin eğitim kadrosu acısında oldukca dikkat cekici olduğunu dile getiren Guler, Turkiye ’de bir ilk olarak da yerel destekli bir universite olmalarının onemine vurgu yaparak, “Bizim fiziksel anlamda olsun manevi anlamda olsun arkamızda koskoca bir belediye var. Esenyurt Belediye Başkanı Sayın Necmi Kadıoğlu bu projeyi ilk gunden bu yana bir cocuğu gibi gormekte ve yapılan şeyler hakikaten bolgemizi gerek kulturel, gerek kimlik, gerekse gelişme anlamında gercekten cok iyi bir noktaya taşıyor” dedi.
Her oğrenciye kendisine uygun burs
Universite olarak verdiklerini burslara dikkat ceken Oğr. Gor. Ozgur Guler, “Bizim tanıtım materyellerimizde ‘yuzde 89 burs ’ gibi bir sloganımız var. Bize gelen her oğrenci, neredeyse 100 oğrenicinin 89 ’u kendisine uygun bir bursla okuyor. Bu konuda biz gercekten başka bir universite ile kıyaslanmayacak şekilde eğitime tam destek oluyoruz. Bunu yaparmış gibi yapmıyoruz. Bunun dışında başarıyı destekliyoruz. Bizim universitemizde oğrencilerimiz eğitime yoneldikleri olcude cok ciddi anlamda geri donuşler alıyorlar. Oğrencinin uretime bizzat dahil olduğu bir universiteyiz. Aslında biliyorsunuz Esenyurt sanayi anlamında guzide kurumların olduğu bir bolge. Oğrencilerin okulu bitiyor ancak istihdam problemleri başlıyor. İnsanların okudukları mesleği icara edebilmek adına bir yerde calışabilmeleri gerekiyor. Bu konuda da cok başarılıyız” ifadelerini kullandı.
Oğrencilere iş imkanı
İş adamları ile donem donem kariyer toplantıları yaparak istihdam sorunlarını da masaya yatırdıklarını anlatan Guler, şunları soyledi:
“Universitemizde bir kariyer ofisimiz kurulma planlamaları yapıldı. İş adamlarıyla yaptığımız toplantılarda, onların kariyer anlamında oğrencilerimize desteğini ele aldık. Biz bireysel anlamda da oğrencilerimizi işe yerleştirebiliyoruz. Profesyonel iş talepleri ya da kalkınma ajansları tarafından gelen personel talepleri oluyor. Bunları da takip ediyoruz. Yeni olmak algıda biraz sıkıntılı olabilir ama yeni olmak yapılan her şeyin de yeni olduğuna anlamına gelir. Bugun biz Turkiye ’de, bir radyo televizyon studyosu olarak bircok fakultede olmayan studyoya sahibiz. Bilgisayar atolyelerine ya da laboratuvarlara baktığımızda gercekten kesenin ağzını acan bir universiteyiz.”

Mihrap Duzoz - Sinan Yeniceri
ismailmart isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla