OKUL ÖNCESİ ETKİNLİKLERİ - Hayallerinizi Sınırlamayın - Tekil Mesaj gösterimi - Bahceşehirli ’minik parmaklar’ İzmir’in gururu…
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-10-2016, 05:06 PM   #1 (permalink)
ismailmart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ismailmart
ismailmart
İşin Ustası
ismailmart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik: Feb 2010
Bulunduğu yer: Diyarbakır
Mesajlar: 1.134
Konular: 1029
Aldığınız Beğeni:68
Beğendikleriniz:202
Rep Derecesi: ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.

Bahceşehirli ’minik parmaklar’ İzmir’in gururu…



Teknolojiyi sadece tuketen değil ureten bir nesil yetiştirme hedefiyle hareket eden Bahceşehir Koleji, aynı hedefle ulke capında duzenlenen ’Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor Projesi ’nde elde ettiği başarıyla one cıktı. Habitat Derneği, Microsoft Turkiye ve Finansbank işbirliğiyle duzenlenen proje kapsamında kodlama eğitimi alan oğrencilerin katılımıyla duzenlenen KODU CUP 2016 yarışmasında Bahceşehir Bornova Koleji takımları, İzmir ’e bir birincilik, bir de ikincilik getirdi.
Ulke genelinden 8-14 yaş grubu cocukların 3 ’er kişilik takımlarla katıldığı yarışmada “Cevre ve Ben” temasıyla Microsoft tarafından geliştirilen KODU GAME LAB programını kullanarak oyun programlayan “minik parmaklar”, hem cevreyle ilgili duşuncelerini hem de kodlama konusundaki yeteneklerini sergiledi.
Ozguvenleri artıyor
Toplam 165 oyun arasında yapılan değerlendirmede 11-14 yaş grubu kategorisinde Bahceşehir Bornova Koleji 7. Sınıf oğrencileri Serdar Can Koroğlu, Arda Yurt ve Emircan Tutar ’ın oluşturduğu “CodedBy Nature” takımı, “JustSaveIt” isimli oyunuyla birinci secildi. Yarışmanın 8-11 yaş grubu kategorisinde ise Bahceşehir Bornova Koleji 4. Sınıf oğrencileri Yiğit Kececi, Ataberk Ozşaşal ve Can İcen ’in oluşturduğu “Doğa Koruyucuları” takımı, “Petrol Cağı” isimli oyunuyla ikinci oldu. Bornova Bahceşehir Koleji Muduru Zeynep Hulagu, alınan derecelerin kendilerini gururlandırdığını belirterek bu başarının okullarında uygulanan “kodlama saati” ve “uc boyutlu oyun tasarım” eğitimlerinin bir sonucu olduğunu ifade etti. Bilişim Teknolojileri ve Yazılım oğretmeni Yudum Ozkan ise oğrencilerin kodlama konusundaki bilgilerini test etme imkanı bulduğu yarışmada elde edilen derecelerin sevindirici olduğunu belirterek, Bahceşehirli minik parmakların, bu derecelerle kendilerine olan guvenlerini artırdığına dikkat cekti.
ismailmart isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla