İş dunyasının geleceği Bahceşehir Universitesi’nde… - OKUL ÖNCESİ ETKİNLİKLERİ - Hayallerinizi Sınırlamayın
OKUL ÖNCESİ ETKİNLİKLERİ - Hayallerinizi Sınırlamayın
Üye Girişi
close

Sayfalar

Yeni Konu aç   Cevapla
Seçenekler
Alt 06-11-2016, 08:25 PM   #1 (permalink)
İşin Ustası
ismailmart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik: Feb 2010
Bulunduğu yer: Diyarbakır
Mesajlar: 1.134
Konular: 1029
Aldığınız Beğeni:68
Beğendikleriniz:202
Rep Derecesi: ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.

İş dunyasının geleceği Bahceşehir Universitesi’nde…



Bahceşehir Universitesi Muhendislik ve Doğa Bilimleri Fakultesi oğretim uyesi Doc. Dr. Tunc Bozbura ’nın moderatorluğunde gercekleştirilen panelde, Intel ’den nesnelerin interneti ve gomulu sistemler teknik cozum yoneticisi Cem Vedat Işık, Netaş Bilişim Teknolojileri Ar-Ge'den sorumlu İcra Kurulu Uyesi Oner Tekin, Siemens dijital fabrika ve muşteri servisleri iş birimi yoneticisi Ergun Cetin bugun şirketlerde geliştirilen projeleri ve geleceğini tartıştı. Oner Tekin, bilgi teknolojilerinin gelişimi kadar erişimi ile erişilen bilginin nasıl kullanılması gerektiği konusunda yonlendirilmesinin onemini belirtti. Bu yonde bilgi okur yazarlığının ilkoğretimden itibaren sağlanmasında STEM eğitim sisteminden buyuk yarar gorulecek dedi.İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakultesi oğretim uyesi Yrd. Doc. Dr. Emin Koksal, bilgi teknolojilerinin Turkiye ’deki kullanımı ve dijitalleşme hızı karşılaştırmaları gibi istatistikî bilgilerle birlikte iş hayatına girecek Z kuşağının karşılaşacağı yenilikler, problemler ve yeni iş alanlarına değinerek yakın gelecekle alakalı karşılaştırmalara yer verdi. Koksal, “Ben işin sosyal kısmına vurgu yapmak istedim. Sadece firmaların endustri 4.0 ’a evrilmesi değil toplumunda bu işin icine dÂhil edilip evrilmesi gerekiyor. Firmaların her anlattığından mutlaka bir şeyler oğreniyorsunuz. Endustri 4.0 koşeleri olan, tanımı olan bir kavram değil. Henuz gercekleşmiş kısmı oldukca az. Dolayısıyla ozellikle firmalardan aldığımız bilgiler katılan herkesi ilgilendiriyor. Panelde endustri 4.0 ’ın ne olduğu, firmaların bu işe nasıl entegre olacağı konuşuluyor. Bircok panelde benzer şekilde konuşmalar oluyor. Bizde bu işin sosyal yonune vurgu yapmaya calışıyoruz. Eğitim yoluyla toplumu dijitalleştirmenin donuşumu hızlandıracağını duşunuyoruz. Bizim soylediklerimiz firmalara destek olabilir. Sonucta 4.0 ’ın icerisinde calışacak bunları tasarlayacak insanlar var. Bu insanların yetiştirilmesi gerekiyor dolayısıyla ona ozgu bir eğitim sisteminin dizayn edilmesi gerekli. Aynı zamanda endustri 4.0 ile uretilecek urunlerinde tuketimi gerekli. Bu tuketim icinde belli bir talebin olması lazım. Bunun onemini de panelde vurguladık” acıklamalarında bulundu.Koksal, ayrıca diğer endustri devrimlerinde olduğu gibi bu devrimin de iş gucu kayıplarını tehdit olarak gorulmemesi gerektiğini, insan iş gucuyle yapılan gorevlerin makinelerin devralmasının yeni iş alanları ve meslekleri doğuracağının altını cizdi.
En cok sorulan sorunun ‘endustri 4.0 nedir? ’ olduğunu soyleyen Bahceşehir Universitesi Endustri Muhendisliği ve İşletme Muhendisliği Oğretim Uyesi Doc. Dr. Faik Tunc Bozbura ise “Endustri 4.0 ’ı cok farklı şekilde tanımlamak mumkun. Bunlardan bir tanesi teknik tanımlamak, teknoloji yonunden tanımlamak. Ben bunu biraz daha farklı, sosyal bilimlerle fen bilimlerini bir araya getirerek tanımlamak istiyorum. Bugun endustri 4.0 icin soylenen şey, makinenin makine ile akıllı olarak konuşmasıdır. Yani teknolojilerin birbirileri ile iletişim kurması sonucu insanların yararınadır. Bunun entegre bir sistem olarak tasarlanması ve bu şekilde tum sistemlerin bir araya gelerek elde edilmek istenen sonucun daha az kaynak, daha az zaman ve daha az para harcanarak elde edilmesidir. Daha eski doneme donersek makinenin makine ile konuşması aslında insanın insanla konuşması olarak başlamış. Dunyadaki temel sosyalleşme zaten bu şekilde başlamış. Daha sonra insan makine ile konuşmuş. Makineyi tasarlamış, bu şekilde kendisine hizmet edebilecek, etkin makineler oluşturmuş” diye konuştu.
ismailmart isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç   Cevapla

Seçenekler Arama
Stil


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bahceşehir Okulları 81. kampusunu Samsun’da… İsmail MART GÜNCEL HABERLER 0 09-09-2016 05:06 PM
Bahceşehir Universitesi Hatay'da aday oğrencilerle… İsmail MART GÜNCEL HABERLER 0 07-28-2016 04:27 PM
Bahceşehir Universitesi’ne beş yeni bolum! İsmail MART GÜNCEL HABERLER 0 07-19-2016 04:17 PM
Bahceşehir Universitesi’nde mezuniyet coşkusu İsmail MART GÜNCEL HABERLER 0 06-13-2016 04:37 PM
Yetenekli robotlar Bahceşehir Universitesi’nde… İsmail MART GÜNCEL HABERLER 0 06-11-2016 08:25 PM