İş garantili fakulte - OKUL ÖNCESİ ETKİNLİKLERİ - Hayallerinizi Sınırlamayın
OKUL ÖNCESİ ETKİNLİKLERİ - Hayallerinizi Sınırlamayın
Üye Girişi
close


Yeni Konu aç   Cevapla
Seçenekler
Alt 05-27-2016, 12:49 PM   #1 (permalink)
İşin Ustası
ismailmart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik: Feb 2010
Bulunduğu yer: Diyarbakır
Mesajlar: 1.134
Konular: 1029
Aldığınız Beğeni:68
Beğendikleriniz:202
Rep Derecesi: ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.

İş garantili fakulte



Yalova Universitesi ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Universitesi'nin duzenlediği 'Uluslararası Arapca konuşulmayan ulkelerde İslami ilimlerin Arap diliyle oğretimi; tecrubeler, beklentiler ve zorluklar' konulu sempozyum Yalova'da yapıldı. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Universitesi İslami İlimler Fakultesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Turan Arslan, yuzde yuz Arapca eğitim veren ilk İslami ilimler fakultesi olduklarına vurgu yaparken, Turkiye'de Arapcayı tam manasıyla oğrenen eğitimli kadro acığına vurgu yaptı. Arslan, "Arapca konuşulmayan ulkelerde İslami ilimlerin oğretilmesinde Arapca konusunu işliyoruz. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Universitesi İslami İlimler Fakultesi'nde derslerimizi tamamen Arapca veriyoruz. 2010 yılında cıktığımız bu yol bircok devlet universitesine de ornek oldu. Bu sempozyumu da yine İslami İlimler Fakultesi'nde yuzde yuz Arapca eğitim veren Yalova Universitesi ile ortaklaşa duzenliyoruz. Biz oğretimdeki tecrube ve birikimleri memleket geneline taşımak istiyoruz. Duzenlenen bu sempozyum ile de bu alanda calışan kişilere tecrube ve birikimlerimizi aktarmak istiyoruz. Kendi tecrubelerim de şunu gosteriyor ki, bir dili okuyup, yazmak ve anlamak icin boyle metotla eğitim vermek gerekiyor. Ulkemizde de ceşitli universiteler ve liseler yuzde yuz İngilizce ve Fransızca eğitim vererek donanımlı fertler yetiştiriyor. Bizim Arapca eğitime yonelmemesinde, ulkemizde gelişen ticari ve siyasi durumlar da etkili oldu. Ulkemizde Arapca bilen donanımlı insanlara ihtiyac her gecen gun artıyor" dedi.
SURİYELİ HOCALARDAN İŞ GARANTİLİ EĞİTİM
Turkiye'nin bu ihtiyacını karşılamak icin yuzde yuz Arapca eğitim veren fakulteleri ile bu alandaki acığı bir nebze de olsa kapatmak istediklerine dikkat ceken Arslan, "İlk mezunlarımızı bu yıl vereceğiz. Oğrencilerimiz daha mezun olmadan resmi ve gayrı resmi bircok kuruluşlardan iş teklifi alıyor. Ayrıca bizim mezunlarımız diğer ilahiyat fakultesi mezunları ile aynı haklara sahip. Bu durumda tabiatıyla fakultemizde okuyan oğrencilerin iş bulma şansı yuzde yuz diyebiliriz. Ancak oğrenci her zaman olduğu gibi kendini ne kadar geliştirirse iş bulma oranı da o kadar artar. Suriyeli multecilerden 15 hocamız var. 4 hocamız Iraklı profesorlerden. Mısır, Urdun ve Yemen gibi ceşitli ulkelerden de hocalarımız bulunuyor. İhtiyacımıza gore butun ulkelerle iş birliği yapıyoruz. 100 kadar da yabancı oğrencimiz var. Bunların bir kısmı da Suriye ve Irak'taki durumlardan dolayı ulkemize gelen oğrenciler. Gecen yıl actığımız 20 kişilik kontenjana 450 kişi muracaat etti. Biz bunların arasından 20 kişiyi secmek durumunda kaldık" diye bilgi verdi.
ismailmart isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla