İAU’yu tercih eden tum tıp oğrencilerine tam… - OKUL ÖNCESİ ETKİNLİKLERİ - Hayallerinizi Sınırlamayın
OKUL ÖNCESİ ETKİNLİKLERİ - Hayallerinizi Sınırlamayın
Üye Girişi
close


Yeni Konu aç   Cevapla
Seçenekler
Alt 07-01-2016, 04:02 PM   #1 (permalink)
İşin Ustası
ismailmart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik: Feb 2010
Bulunduğu yer: Diyarbakır
Mesajlar: 1.134
Konular: 1029
Aldığınız Beğeni:68
Beğendikleriniz:202
Rep Derecesi: ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.

İAU’yu tercih eden tum tıp oğrencilerine tam…



İstanbul Aydın Universitesi (İAU) Mutevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın adaylara tercih donemi oncesi tavsiyelerde bulundu. Oğrencilerin universite tercihleriyle meslek secimlerine de yon vereceklerinin onemine vurgu yapan Dr. Aydın “Her meslek kutsaldır. Butun mesele onu şartlarına uygun şekilde yerine getirmektir. İnsanın sadece kendisi icin yaşamaması lazım. Bir Arap atasozu der ki; ‘İnsan kitap yuklu bir eşeğe benzer. Eğer olmeden once kitapları dağıtırsa insan gibi olur. Eğer kitapları dağıtamadan olurse eşek gibi olur. ’ Kitap insanın sahip olduğu bilgi birikimi, tecrubeleri yani her şeyidir. Bunu gelecek nesillere aktarmak onemlidir.“ dedi.
“İSTANBUL AYDIN UNİVERSİTESİ DAİMA DUNYA İLE REKABET EDİYOR”
İstanbul Aydın Universitesi mezunlarının yuzde 86 gibi bir oranla ceşitli iş kollarında istihdam edildiğinin altını cizen Mutevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın şunları soyledi:
“İstanbul Aydın Universitesi ’nde afla ve tek ders icin gelenler ile birlikte 38 binin uzerinde oğrenci var. Duzenli olarak gelen oğrencilerimiz 31 bin – 32 bin civarında. İstanbul Aydın Universitesi fiziki imkÂnlarıyla, teknolojik altyapısıyla, sosyal iklimiyle, akademik kadrosuyla, uluslararası ilişkileriyle, AR-GE calışmalarıyla ve geleceğe yonelik ortaya koymuş olduğu vizyonuyla oğrencilerini yarına hazırlıyor.”
“Bu sene 11.mezunlarımızı verdik. Bu eğitim yılında yaklaşık 9 bin, toplamda ise 30 binin uzerinde mezun verdik. En onemlisi de bu mezunlarımızın \%86 ’sı ceşitli iş kollarında istihdam ediliyor. Bizim hedeflerimizi yukarıda tutmamız gerekiyor. Turkiye bazında değil, dunya olceğinde rekabet etmemiz gerekiyor. İstanbul Aydın Universitesi teknolojik alanda, medikal alanda, uluslararası ilişkiler alanında hicbir zaman Turkiye standartlarına gore onune bir vizyon koymadı. Her zaman dunya ile rekabet ediyoruz. İstanbul Aydın Universitesi, 2023 yılında yani cumhuriyetimizin 100.yılında Turkiye ’nin ilk 5, dunyanın ise ilk 500 universitesi arasında olma hedefiyle yoluna emin adımlarla devam ediyor.”
“GERCEĞE DAYANMAYAN HİCBİR SOYLEM İTİBAR GORMEZ”
Bilgiye ulaşmanın son derece basit hale geldiği gunumuzde adayların universiteleri ayrıntılı şekilde inceledikten sonra tercih ettiklerini belirten Dr. Mustafa Aydın “İstanbul Aydın Universitesi gecen sene sınavlar sonrası 180 bin tercih aldı. Uluslararası alanda da Turkiye ’nin en cok tercih edilen vakıf universitesiyiz. Bu bir universite icin buyuk onur. Bir şeyi yapıyorsanız toplumla paylaşacaksınız. Hicbir aday, yoldan gecerken universitenin tabelasına bakarak universite tercihinde bulunmuyor. Bilgiye ulaşmak artık cok kolay, universitelerin imkÂnlarını araştırıyorlar ve goruyorlar. Gerceğe dayanmayan hicbir soylem zemin bulamaz, halk nezdinde de itibar gormez” şeklinde konuştu.
“OĞRENCİLERİMİZİ DUNYANIN HER YERİNDE İŞ YAPABİLİR KABİLİYETTE YETİŞTİRMEMİZ LAZIM”
Aynı zamandaDış Ekonomik İlişkiler Kurulu(DEİK) Eğitim Ekonomisi İş Konseyi Başkanı da olan İAU Mutevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın verilen eğitimleyetiştirilen oğrencilerin dunyanın her yerinde iş yapabilme kabiliyetini kazanmaları gerektiğini belirterek“Artık bizim dunya insanı yetiştirmemiz lazım. Turk universitelerinin sadece yerel kaynaklara değil uluslararası kaynaklara da hitap etmeleri lazım. 43 milyon eğitim nufusumuz var bizim, 7 milyona yaklaşan universite nufusumuz var. Bunları yerel kaynaklarla istihdam etmemiz mumkun değil. Bugun \%10 ’lara yaklaşan bir işsizlik oranıyla karşı karşıyayız. Bu gerceklere gore hareket etmeliyiz. Bu yuzden oğrencilerimizi dunya insanı olarak ve dunyanın her yerinde iş yapabilir kabiliyette yetiştirmemiz lazım. O nedenle de uluslararası ve evrensel kampusler oluşturmalıyız. Bunu da uluslararası oğrenci ve uluslararası oğretim uyeleriyle sağlayabiliriz. Oğrencilerimizin \%30 ’unu uluslararası oğrenci yapma hedefi koyduk.” ifadelerini kullandı.
Dr. Mustafa Aydın son olarak Turkiye ’nin tek bir alanda kurulu en buyuk teknoloji merkezine Nobel Kimya Odulu alan bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar ’ın adının verildiğini ifade ederek Sancar ’ın, Turkiye ’nin en cok ihtiyacı olduğu donemde Nobel Odulu ’nu Turkiye ’ye armağan ettiğini soyledi.
“BİZ EĞİTİME GİDEN YOLU GOSTERİYORUZ”
İstanbul Aydın Universitesi (İAU) Tıp Fakultesi bu yıl ilk oğrencilerini alacak olmanın heyecanını yaşıyor. Merkez kampusunde 51.000 metrekarelik bir kullanım alanına sahip 293 yatak kapasiteli Tıp Fakultesi Hastanesi inşa eden İAU, bu yıl tum oğrencilerini tam burslu olarak almayı hedefliyor.
Bursların ve eğitim desteğinin 6 yıl boyunca devam edeceğinin altını cizen İstanbul Aydın Universitesi Tıp Fakultesi Dekanı Prof. Dr. Bulent Tekinsoy “Dunya standartlarında bir Tıp Fakultesi Hastanemiz var. Bu fakultede eğitim alacak oğrencilerin her turlu kaygıdan uzak, bilimsel calışmalar gercekleştirebilmesi ve donanımlı doktorlar olmasını istiyoruz. Bu yuzden oğrencilerimiz yuzde 50 ya da 25 burs kazansa bile MF-3 başarı sıralarına gore onlara tam burs ve her ay 4 bin TL ’ye kadar eğitim desteği vereceğiz. Bu konuyla ilgili olarak oğrencilerimiz onceden gelerek bizimle goruşebilirler. Şu ana kadar Diş Hekimliği Fakultemiz ve Sağlık Bilimleri Fakultemizde verdiğimiz en ust duzey sağlık eğitimini, Tıp Fakultesi ile taclandırıyoruz” dedi.
Bu yıl yerleşecek olan oğrencilere İngilizce Hazırlık Eğitimi ’ni de isteğe bağlı olarak ucretsiz vereceklerini vurgulayan İAU Tıp Fakultesi Dekanı Prof. Dr.Tekinsoy, “Diş Hekimliği Fakultemiz uluslararası alanda cok onemli olan JCI akreditasyonunu aldı. Bu dunyanın her yerinden, ozellikle de Avrupa ’dan cok yoğun hastanın gelmesi demek. Tıp Fakultemiz de uluslararası tanınırlığı olan, Turkiye ’de onemli bir sağlık merkezi olacak.” şeklinde konuştu.
Tıp oğrencileriyle birebir ilgilenebilmenin onemini vurgulayan Tıp Fakultesi Dekanı Prof. Dr. Bulent Tekinsoy, “İnsan bakacağı kadar cocuk sahibi olmalı, demişler. İAU Tıp Fakultesi ’nde de her oğrenciyle ayrı ayrı ilgilenebileceğimiz bir eğitim programını hayata geciriyoruz. İAU olarak şunu soyleyebiliriz ki bu yıl oğrenci alacağımız Tıp Fakultemiz bizim son urunumuz ve bu bizim icin cok onemli. Tıp Fakultemizi cok onemsiyoruz. Burada yetiştirebileceğimiz oğrencilerimizin başarısı bizim icin cok onemli. Biliyorsunuz tıp fakultelerinin duzeyini belirleyen yetiştirdiği oğrencilerdir. Eğer mezunlar hayatta başarılıysa mezuniyet sonrası verdikleri urunler, yaptıkları işler, girişimler sonucu o tıp fakultesinin ne durumda olduğunu rahatlıkla değerlendirebilirsiniz. Onun icin oğrenci sayısı sizin kapasitenizle birebir ortuşmeli, ona vereceğiniz ilgiyle birebir olmalıdır. Tıp Fakultemizde oluşturduğumuz altyapı soz ettiklerimi gercekleştirebileceğimiz duzeyde bir calışma ortamı sunuyor.” ifadelerini kullandı.
Yapılan araştırmalara gore şuanda dunyada ucuncu buyuk olum nedeninin tıbbi hatalar olduğunun altını cizen Prof. Dr. Tekinsoy oğrencilere tecrubelerini aktaracaklarını belirterek şunları soyledi:
“Basit bir ornek vereyim; en iyi istatistik tutan devleti ABD kabul edecek olursak, şuanda ucuncu buyuk olum nedeni ‘tıbbi hatalar ’. Bu hatalarla 400 bin insanın hayatını kaybettiği soyleniyor. Peki, bu hatalar nereden kaynaklanıyor? En buyuk onemli faktor iletişimden kaynaklanıyor, entegrasyon bozukluğundan. Onemli olan oğrencinin sizden ne almaya calıştığıdır. Biz eğitime giden yolu gosteriyoruz, tecrubelerimizi ortaya koyuyoruz, guncel cağdaş tıbbın gerekliklerini soyluyoruz. Bunları nasıl alması gerektiği, bunların nasıl bir butun haline getirmesi gerektiği her fakultenin kendi icinde yaptığı farklı bir uygulamadır. Oğrenciler bu eğitimi nasıl almaları gerektiğini, hayatlarında nasıl bir akademisyen, nasıl iyi bir insan ve hekim olmalarını oğreniyorlar.”
Dunya duzeyinde bilim insanları yetiştireceklerinin altını cizen Tekinsoy, “Biz ulkemize ihtiyacı olan doktorları yetiştirmeye calışacağız. Bunu cağdaş tıbbın gereklilikleriyle yapmalıyız. Dunya ligindeyiz, sadece Turkiye ’nin en iyilerini değil dunyada gecerli olan bir mesleği en iyi şekilde icra edebilecek insanlar yetiştirmeliyiz. Ben asistanlığa başladığımda dedim ki ‘Eğer bu tıp biliminin en iyi yapıldığı yer suyun oteki tarafı olsa bile oranın dışında bir yerde olmamalıyım. ’ Oğrencilerimizin de bu duzeyde olacağını belirtmek isterim. O yuzden Turkiye ’de eğitimin homojen olduğunu duşunuyorum. Mutlaka ki bazı ozel şartlardan dolayı hocaların buyuk koklu universitelere gectiğini duyuyoruz, belki vakıf universitelerinin hastanelerinin gucunden dolayı, teknolojik altyapıdan dolayı. Sonucta doktor homojendir, ulkemizdeki sağlık hizmeti de homojen bir yapıda. Bunun icin de biz tıp alanında ulke duzeyinde değil dunya duzeyinde insanlar yetiştirmeliyiz,” diyerek sozlerini tamamladı.
ismailmart isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç   Cevapla

Seçenekler Arama
Stil


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İstanbul Gelişim Universitesi yeni oğrencilerine… İsmail MART GÜNCEL HABERLER 0 08-17-2016 04:45 PM
UTM Direktoru Burak Kılanc’tan tercih listesi… İsmail MART GÜNCEL HABERLER 0 07-25-2016 04:24 PM
İstanbul Tercih Fuarı’nda BezmiÂlem’e, buyuk… İsmail MART GÜNCEL HABERLER 0 07-25-2016 04:24 PM
LYS bu haftasonu, tercih kılavuzu 27 Haziran’da… İsmail MART GÜNCEL HABERLER 0 06-17-2016 03:49 PM
‘’Tercih yapılırken yatay geçiş imkanı… İsmail MART GÜNCEL HABERLER 0 08-17-2015 04:16 PM