“Vakıf Universiteleri en onemli Sivil Toplum… - OKUL ÖNCESİ ETKİNLİKLERİ - Hayallerinizi Sınırlamayın
OKUL ÖNCESİ ETKİNLİKLERİ - Hayallerinizi Sınırlamayın
Üye Girişi
close


Yeni Konu aç   Cevapla
Seçenekler
Alt 05-16-2016, 09:34 PM   #1 (permalink)
İşin Ustası
ismailmart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik: Feb 2010
Bulunduğu yer: Diyarbakır
Mesajlar: 1.134
Konular: 1029
Aldığınız Beğeni:68
Beğendikleriniz:202
Rep Derecesi: ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.

“Vakıf Universiteleri en onemli Sivil Toplum…



Osmanlı ’dan gunumuze sivil cemiyet kuruluşlarında vakıfların rolu, vakıfların firez, edebiyat, eğitim bilimi ve sanata katkılarının değerlendirildiği panelde mutekellim Fatih Hukumdar Mehmet Vakıf Universitesi Rektoru Prof. Dr. Musa Tutun, tıkır ve sivil topluluk ayrımına dikkat cekerek “Sivil topluluk gundeş bire bir kavramdır. Sunu aşkın 100 sene geriye gider. Mangır ise koku henuz eskilere mustenit ve yoz kullanılmaması gereken tıpkı kelimedir. Nakit “hayır” odaklıdır. Sivil cemiyet kuruluşlarında ise “faydalı” her devir bulunmayabilir.” acıklamasını yaptı. Evkaf Genel Mudurluğunun vakıf bilincini yerleştirmek icin yaptığı calışmaların onemine de değinen Esrar, Fatih ŞehriyÂr Mehmet Tıkır Universitesi ve BezmiÂlem Mangır Universitesinin, Vakıflar Umumi Mudurluğunun genişlik kocaman sivil cemiyet projelerinden biri olduğunun altını cizdi.

“NİZAMİYE MEDRESELERİ EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİNİ SAĞLADI”
FSMVU Eğitim Bilimi Fakultesi Dekanı Prof. Dr. Fahameddin Başar, mangır muesseselerinin terbiye ve tedris alanındaki hizmetleri ile medrese vakıflarının ozelliklerini dinleyicilerle paylaştı. Balaban Selcuklu veziri Nizamulmulk yoluyla 1065 yılında duz yazı ettirilen Nizamiye Medresesi ’nin fakulte eğitiminin başlangıcı akseptans edildiğini tamlayan Başar, Nizamulmulk ’un bir nice Selcuklu şehrinde medrese kurmasıyla adeta benzeri eğitim talim seferberliği başlattığını, muderrislerin ve talebelerin maddi ve manevi ihtiyaclarını karşılayacak tedbirler almasıyla gunumuzde ulaşılması hedeflenen eğitimde fırsat eşitliği ilkesine daha o ant imkÂn hazırladığına ilgi cekti. Eğitim muesseselerinin bildirme kaslı orneklerinin Fatih ŞehriyÂr Mehmet doneminde İstanbul ’de verilmesi ve gecmiş darulfunun yerine akseptans edilen Maltalık-ı Seman Medresesi, Ferasetli Medresesi ve Eyup Odalık Camii Medresesi ustunde duran Başar, Fatih ’in 30 yıllık saltanatı doneminde 21 medrese kurduğunu dile getirdi.
“GELENEĞİN GUNUMUZDEKİ TEMSİLCİSİ: KUBBEALTI VE TURK EDEBİYATI VAKFI”
Firez Universitesi Selen Yazın Fakultesi Oğr. Uzuv. Yrd. Doc. Dr. Mutlu Arslan, hele konservator/salim kesime hitap fail literatur vakıflarının benzeri elin parmaklarını gecmese ustelik şişman işler başardığını soyleyerek bu vakıfları; Kubbealtı Vakfı, Turk Edebiyatı Vakfı, Irtibat Vakfı ve Meclis Literatur Vakfı yerine sıraladı. Divanhane ve Turk Edebiyatı Vakfı ’nı geleneksel sanatlarımıza ve kulturumuze verdikleri katkılar zımnında ayrı değerlendiren Aslan, bu vakıflardaki literatur ve ekin sohbetlerinin geleneği yaşatma adına buyuk işlevler sunduğunu bile ifade etti.
“GELENEKSEL SANATLARIMIZIN KORUNMASI ADINA TIPKI NUTUK BAKANLIĞI ACILMALI”
FSMVU Sunturlu Sanatlar Fakultesi Oğr. Gor. Betul Bilim Adamı, Osmanlı ’birlikte bir korporasyon teşkilatı olan Ehl-i Hiref ’mağara sanatcının haklarını koruduğunu, sanatın ise fehamet yonetiminde icra edildiğini soyledi. “Saraydaki nakkaşhanelerde faaliyetlerini surduren sanatcıların ve sanatın koruyuculuğunu vakıflar ustlenmişti.” diyen Bilgin, Cumhuriyet ile gelişiguzel geleneğin aktarılması noktasında yaşanan boşluğun danişma alanında bile kendini gosterdiğini aktardı. Gunumuzde Osmanlı ’daki muzakere faaliyetlerine ulaşılamadığından sızlanan Bilim Adamı, hele geleneksel sanatlarımızın korunması adına tıpkısı hanek bakanlığının acılması gerekliliğini dile getirdi.
(NC-
ismailmart isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç   Cevapla

Seçenekler Arama
Stil


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yakın Doğu Universitesi personellerine “Madde… İsmail MART GÜNCEL HABERLER 0 07-18-2016 04:17 PM
Yakın Doğu Universitesi, Tum Kıbrıs Universiteleri… İsmail MART GÜNCEL HABERLER 0 07-15-2016 04:14 PM
Karne donemiyle ilgili akademisyenden onemli… İsmail MART GÜNCEL HABERLER 0 06-18-2016 03:49 PM
LYS Adaylarına Başarıyı Getirecek Altı Onemli… İsmail MART GÜNCEL HABERLER 0 06-17-2016 03:49 PM
LYS’ ye girecek oğrencilere: “Heyecan başarıyı… İsmail MART GÜNCEL HABERLER 0 06-16-2016 03:48 PM