OKUL ÖNCESİ ETKİNLİKLERİ - Hayallerinizi Sınırlamayın

OKUL ÖNCESİ ETKİNLİKLERİ - Hayallerinizi Sınırlamayın (https://www.okuloncesietkinlikleri.com/)
-   GÜNCEL HABERLER (https://www.okuloncesietkinlikleri.com/guncel-haberler-123/)
-   -   Eğitimde Rumeli ruzgÂrı (https://www.okuloncesietkinlikleri.com/guncel-haberler-123/e-287-itimde-rumeli-ruzgi-r-305-a-7562/)

ismailmart 05-27-2016 12:49 PM

Eğitimde Rumeli ruzgÂrı
 
http://www.okuloncesietkinlikleri.co...818180ec04.jpg
İstanbul Silivri ’de onumuzdeki eğitim-oğretim doneminde ilk oğrencilerini kabul edecek olan İstanbul Rumeli Universitesi Kurucu Rektoru Prof. Dr. Salih Aynural, tum lisans oğrencilerini yuzde 100 burslu kabul ettiklerini soyledi. Mimarlık ve Muhendislik Fakultesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakultesi, Sanat ve Tasarım Fakultesi olmak uzere uc fakulte ve 1 meslek yuksekokulundan oluşan İstanbul Rumeli Universitesi ’nde mimarlık, inşaat muhendisliği, bilgisayar muhendisliği, ic mimarlık, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yonetimi ve psikoloji, halkla ilişkiler ve reklamcılık, radyo sinema ve televizyon gibi bolumler bulunuyor. İlk sene icin uluslararası ilişkiler ile siyaset bilimi ve kamu yonetimi olmak uzere iki bolumden oğrenci kabul edeceklerini belirten Prof. Dr. Salih Aynural, meslek yuksekokulunda ise sağlık bolumlerinin ağırlıkta olduğunu dile getirdi. “Silivri ’de acılan Mehmet Balcı Yerleşkesi ’ndeki Meslek yuksekokulumuzda radyoterapiden fizyoterapiye, diyalizden tıbbı goruntuleme tekniklerine kadar bircok sağlık bolumu mevcut. Bunların yanında bilgisayar programcılığı, cocuk gelişimi, adalet, grafik tasarımı bolumleri de bulunuyor” dedi.
“EĞİTİM DİLİ TURKCE OLACAK, GENCLERİMİZ İLİMİ, BİLİMİ EN İYİ ŞEKİLDE OĞRENECEK”
Universitenin eğitim dilinin Turkce olacağını vurgulayan Prof. Dr. Aynural, acıklamalarına şoyle devam etti: “Universitemizin eğitim dilini Turkce olarak belirledik. Turkceyle beraber cok iyi bir şekilde oğrencilerimize İngilizce oğretme kararındayız. Programlarımızı buna gore belirledik. Universitemizin politikası olarak yabancı dilde eğitime karşıyız cunku yabancı dilde eğitimde oğrencilerin yeterli eğitim alamadıklarını duşunuyoruz. Bir yıl İngilizce hazırlık goren ortalama bir oğrenci yuzde 25 kadar İngilizce oğrenerek birinci sınıfa geliyor. Universitelerdeki oğretim uyelerinin İngilizce bilme oranı da ortalama yuzde 75 civarında. Dolayısıyla yuzde 25 İngilizce bilen bir oğrenci ile yuzde 75 İngilizce bilen bir akademisyenin ortaya cıkaracağı eğitimi duşunun. Bir seneleri bu şekilde boşuna gidiyor. İkinci sene bu oran yuzde 35 ’e cıkıyor. Nihayetinde mezun olurken oğrenciler en fazla yuzde 50 İngilizce ile mezun oluyor. Dolayısıyla maalesef bu oğrencilere ne ilim ne bilim oğretebiliyoruz. Yarım yamalak İngilizce oğrenen bir oğrenci kitlesi yetişiyor. Bu da Turkiye acısından ciddi bir problem, biz bu problemleri bilip yaşadığımız icin universite olarak eğitim politikamız, anadilde eğitim ama mezun olana kadar gayet pratik konuşma ve dinlemeye yonelik iyi bir İngilizceyle mezun etmeye calışıyoruz.”
Meslek yuksekokulundaki burs imkÂnlarını aktaran Prof. Dr. Aynural, “Meslek yuksekokulunda yuzde 25 ’den yuzde 50 ’ye kadar burslu oğrencilerimiz olacak. Ama bunun yanında orneğin ‘yore bursları ’ var. Ozellikle Silivri ve cevresinden gelen genclerimize burslar vereceğiz. Ayrıca kardeş indirimleri soz konusu olacak” ifadelerini kullandı.
İzlenecek eğitim politikasına değinen Aynural, “Biz şu anda mevcut fakultelerle genel bir eğitim politikası icerisindeyiz. Ama zaman icerisinde bazı bolumlerde on plana cıkma durumları soz konusu olabilir. Bu donem icerisinde ozellikle sosyal bilimler ve kamu yonetiminde yuzde 100 burs alan oğrencilerde ulke yararına katkı sağlayabilecek donanımlı, yarın mezun olunca vali, kaymakam, uluslararası alanda diplomat, konsolos olabilecek turden oğrencileri yetiştirme amacındayız. Oğrenci profilimiz ‘kaliteli oğrenci ’ olacak. Cunku vakıf mantığıyla calışmak istiyoruz. Yani universiteyi ticaret merkezi olarak gormuyoruz” diye konuştu.
Universitenin kuruluş aşamalarını ve bağlı olduğu Balcı Vakfı ’nı da anlatan Aynural, “Universitemiz Balcı Vakfı ’nın kurmuş olduğu bir universite. Kurucumuz rahmetli Mehmet Balcı, eğitim camiasından gelen bir insandı, uzun yıllar matematik oğretmenliği yaptı. İdealist bir insandı, buyuk hedefleri vardı, bu universiteyi o yuzden kurdu. Neticede butun amacı da imkÂnı olursa burslu oğrencilerle kaliteli eğitim vermekti, omru yetmedi. Şimdi oğlu Huseyin Balcı da babasının bıraktığı bu vizyonu devam ettirmekte kararlı. Universitemiz cok kısa zaman icerisinde ses getirebilecek, kaliteli, vizyonlu, belli amacı olan bir universite haline gelecek. Yani kar amacı gutmeden ‘ulkeye katkı sağlayabilecek bir universite ’ sloganıyla yola cıktık. Rumeli Bolgesi eğitime cok onem veren bir bolge. Bu nedenle adımız İstanbul Rumeli Universitesi. Bu bolgede universitenin cok daha kaliteli, cok daha iyi noktalara geleceğine inandığımız icin İstanbul Rumeli Universitesi adını kullandık, bu bolgeye yaraşır bir universite olacağımıza inanıyoruz” diyerek sozlerini noktaladı.


Forum Saati: 10:09 AM

Forum Sistemi vBulletin Jelsoft Enterprises Ltd.
2015


Seo Yazılımı vBSEO