LYS bu haftasonu, tercih kılavuzu 27 Haziran’da… - OKUL ÖNCESİ ETKİNLİKLERİ - Hayallerinizi Sınırlamayın
OKUL ÖNCESİ ETKİNLİKLERİ - Hayallerinizi Sınırlamayın
Üye Girişi
close


Yeni Konu aç   Cevapla
Seçenekler
Alt 06-17-2016, 03:49 PM   #1 (permalink)
İşin Ustası
ismailmart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik: Feb 2010
Bulunduğu yer: Diyarbakır
Mesajlar: 1.134
Konular: 1029
Aldığınız Beğeni:68
Beğendikleriniz:202
Rep Derecesi: ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.

LYS bu haftasonu, tercih kılavuzu 27 Haziran’da…



Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) başvurusunu tamamlayan oğrenciler buyuk bir heyecanla sınav tarihini beklerken Yuksekoğretim Kurulu (YOK) ve Oğrenci Secme Yerleştirme Merkezi (OSYM) tarafından 2017 OSYS Yuksekoğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun ilk taslak halinin 27 Haziran ’da acıklanacağı bilgisi universitelerle paylaşıldı. OSYM takviminde acıklanan tarihlere gore 18 Haziran ’da Sosyal Bilimler sınavı ile başlayacak olan LYS ’nin bu sene onceki yıllara gore daha yoğun gececeğini soyleyen Burak Kılanc, “Bu sene tercih donemi gectiğimiz yıllara kıyasla biraz daha bilgi yoğun gececek. Adayların doğru tercih yapabilmesi icin YOK ve OSYM ’nin son yıllarda onemli girişimleri oldu. Adaylar bu sene gectiğimiz yıllara kıyasla daha bilincli tercih yapabilecekler cunku YOK ’un YOK Atlas uygulaması adayların tercih edebilecekleri yuksekoğretim programlarıyla ilgili tum detayları gosterecek. Boyle olduğu icin LYS sonrasında bu senenin tercih doneminin cok daha verimli gececeğini şimdiden soyleyebiliriz” diye konuştu.
1 MİLYON 73 BİN KİŞİ BAŞVURDU
OSYM tarafından bu sene LYS ’lere 1 milyon 73 bin kişinin başvurduğu acıklandı. Tercih donemi ile ilgili acıklamalarda da bulunan Kılanc, “Gectiğimiz yıllardaki verilerin ışığında konuşacak olursak yaklaşık 1 milyon 250 bin kişinin tercih kullandığını goreceğiz. Bunların da acık oğretim bir tarafa bırakıldığında ve eğer yerleşme performansları da benzer şekilde olursa 800 bin kadarının orgun oğretime yerleştiğini goreceğiz. Acık oğretimle birlikte de 1 milyonun uzerinde adayın bu sene yuksekoğretim sistemine yerleştiğini, universiteli olduğunu goreceğiz” dedi.
LYS SONUCLARI 18 TEMMUZ ’DA ACIKLANACAK
Bu senenin onceki yıllardan en buyuk farkı sınav sonuclarının ne zaman acıklanacağının şimdiden bildirilmiş olması” diye konuşan Kılanc acıklamalarına şoyle devam etti: “Bu sene LYS sonucları 18 Temmuz ’da acıklanacak. Adayların 24 tercih hakları var. Bu tercih formlarını doldurup Ankara ’ya bildirmeyle ilgili resmi tercih donemi 26 Temmuz-2 Ağustos arasında gercekleşecek. 2 Ağustos ’tan sonra da yerleştirmelerin acıklanmasını bekleyeceğiz. Yetleştirme sonucları 12 Ağustos ’tan once acıklanacaktır. Cunku 12 ’sinde universitelere kesin kayıtlar e-kayıt yontemiyle başlayacak.”
“LYS ’DE AYIRT EDİCİ SORULAR OLACAK”
YGS ’de soruların kolay olmasından dolayı adayların LYS ’nin zor olmasını beklendiğini soyleyen Kılanc, OSYM Başkanı Prof. Dr. Omer Demir ’in ayırt edici sorular olacağını yonundeki acıklamalarını hatırlattı. “Ancak şunu unutmamak gerekiyor ki sınavdaki sorular ayırt edici şekilde tasarlansa bile herkesin onune aynı şekilde gelecek. Kolaysa herkese kolay olacak, zorsa herkese zor olacak. Adayların cok fazla endişe etmesine gerek yok cunku hakkıyla hazırlanan kişiler mutlaka sınavda iyi performans gosterecektir” ifadelerini kullanan Kılanc, adaylara ve ebeveynlere de son gunler icin şu tavsiyelerde bulundu: “Zaten şuana kadar calışılması gereken konular calışıldı. Onumuzdeki birkac gunde belki bir iki deneme yapılabilir. Onun otesinde bir şey yapabilmek artık mumkun değil. Burada onemli olan kaygıyı iyi yonetmektir. Sınav oncesinde ve sırasında kaygıyı iyi yoneten gercek performansını ortaya koyar. Bu noktada değişmeyen bir kural; kaygının bulaşıcı olmasıdır. Adayların sınava girecek kişiler olarak kaygı duyması doğal ama onların kaygılarını katlayan ailelerdir. Bu noktada onlara cok buyuk gorev duşuyor. Eğer aileler oğrenciden daha cok heyecanlılarsa adayın uzerinde cok olumsuz etki oluşturuyor. Boyle olduğu icin anne babaların olabildiğince sakin ve kucaklayıcı şekilde davranmaları gerekiyor. Elbette anne baba olarak sakin kalabilmek kolay değil ama onlar da bir anlamda sınavdan gececekler. Bir başka ifadeyle anne ve babaların cocukların uzerindeki kaygıyı alacak şekilde dengeli, kontrollu ve sevecen şekilde davranmaları gerekiyor.”
ismailmart isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç   Cevapla

Seçenekler Arama
Stil


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bahceşehirli ’minik parmaklar’ İzmir’in gururu… İsmail MART GÜNCEL HABERLER 0 09-10-2016 05:06 PM
UTM Direktoru Burak Kılanc’tan tercih listesi… İsmail MART GÜNCEL HABERLER 0 07-25-2016 04:24 PM
İstanbul Tercih Fuarı’nda BezmiÂlem’e, buyuk… İsmail MART GÜNCEL HABERLER 0 07-25-2016 04:24 PM
İAU’yu tercih eden tum tıp oğrencilerine tam… İsmail MART GÜNCEL HABERLER 0 07-01-2016 04:02 PM
‘’Tercih yapılırken yatay geçiş imkanı… İsmail MART GÜNCEL HABERLER 0 08-17-2015 04:16 PM