Hareketlİ oyunlar 10 - OKUL ÖNCESİ ETKİNLİKLERİ - Hayallerinizi Sınırlamayın
OKUL ÖNCESİ ETKİNLİKLERİ - Hayallerinizi Sınırlamayın
Üye Girişi
close


Ağaç Şeklinde Aç4Beğeni
  • 4 gönderen Yasemin ORDU

Yeni Konu aç   Cevapla
Seçenekler
Alt 10-31-2011, 05:59 AM   #1 (permalink)
İşin Ustası
Yasemin ORDU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik: Feb 2010
Mesajlar: 1.633
Konular: 537
Aldığınız Beğeni:288
Beğendikleriniz:13
Rep Derecesi: Yasemin ORDU İyi Bir Yolda Adım Attı.

Hareketlİ oyunlar 10


105. ÜÇLÜ ÇEKİŞME VE SÜRÜKLEME: iki çocuk yan yana durur ve birbirlerin kollarına girer. Arkada duran üçüncü arkadaşı bunların boşta kalan dıştaki ellerinden tutar. Önde duran iki çocuk arada duranı sürüklemek isterken o da sürüklenmemek için direnir
106. KOLDAN ÇIKARMA: 6-7çocuğu geçmeyen oyuncular kol kola girer bir halka olurlar. Ellerini önden kenetlerler. Öğretmenin işareti ile yavaş yavaş geriye doğru açılırlar. Halka gerilmeye başlayınca bütün oyuncular kopmamaya çalışırlar. Ellerini gevşetip kopan oyuncu oyundan ayrılırlar. Oyun böylece sürdürülür. En son kalan üç oyuncu başarılı sayılır.
107. ELLERİN EŞLERİN ÖNÜNDE TEK AYAKLA SIÇRAMASI:iki çocuk yan yana durur,içte kalan kollarını birbirlerinin omzuna koyar,dışta kalan elleriyle de kendi bacak bileklerinden tutarlar. Sıçramalarda ilerleme yapılır.
108. KARŞILIKLI DURUŞTA TEL AYAKLA SIÇRAMA:karşılıklı duran eşler sağ ayaklarını paralel kaldırır. Sol elleriyle de eşinin kaldırdığı, sağ ayak bileğinden tutar,sıçramalarla yer değiştirir.
109. DİZLER BÜKÜLÜ SIÇRAMA :eşler karşılıklı durur birbirlerinin ellerinden tutar,dizler bükülü duruma geçerler. Bir süre belli aralıklarla sıçrayarak yer değiştirirler.
110. KARŞILIKLI PLANÖR: eşler karşılıklı birer kol boyu durur,el ele tutuşurlar.birer ayakları üzerinde planör durumunu almaya çalışırlar.
111. YAN YANA PLANÖR: eşler yan yana durur, kolları yana kaldırır ve birbirlerinin ellerinden tutar. Planör durumu almaya çalışırlar.
112. EL ELE TUTUŞARAK DÖNME:eşler karşılıklı durup el ele tutuşurlar. Ayak uçlarını birbirine yaklaştırır. Kendilerini geriye verirler. Böylece dengeye geçerler. Bnudan sonra da yerinde veya yer değiştirerek dönmeye geçerler.
113. SIRT SIRTA DURUŞTA OTURUP KALKMA:eşler sırt sırta verir,bacaklarını yana açarlar. Kollarını birbirine takar ve beraberce oturup kalkarlar.
114. AYAKTA DENGE BOZMACA :eşler bir kol boyu karşılıklı durur, topuklarını birleştirirler,yalnız avuçlarından iterek birbirlerinin dengesini bozmaya çalışırlar. İtme sırasında vücutlarının hiçbir yönüne dokunmazlar. Bu arada iter gibi yaparak birbirlerini şaşırtırlar.
115. HOROZ DÖVÜŞÜ:eşler karşılıklı çömelme durumunu alırlar. Kollarını öne uzatır,birbirlerinin avuçlarından iterek dengesini bozmaya çalışırlar.
116. KÖPRÜDEN DÜZGÜN GEÇ:iki oyuncu karşılıklı durur,el ele tutar,kollarını kaldırırlar.böylece köprü olurlar.diğer çocuklar tek tek ve sıra ile bu köprüden geçer, aynı durumu alırlar.
117. EŞİM KALKAR BEN OTURURUM:eşler karşılıklı durur,el ele tutuşurlar.ayak uçlarını birbirine yaklaştıktan sonra eşlerden biri; arkadaşının elinin bırakmadan dizler bükülü oturuşa geçer.bundan sonra denge bozulmadan,oturan ayağa kalkarken diğeri oturuşa geçer.
118. ANNEM BANA SU ÇEKER:eşler karşılıklı el ele tutuşur. “annem bana su çeker,su çeker” sözlerini beraberce söylerken kollarını yana sallarlar. “halkada boynumdan geçer” sözleri ile birisi sola diğeri sağa dönerken, dışta kalan kollarını başları üzerinden geçirir. İçte kalan kollarını da aşağıdan çevirerek bir dönüş yaparlar. Eski duruma geçerler. (bu çalışma önce iki kişiye yaptırılır ve hareketler yavaş yavaş sürdürülür. Daha sonra bütün çiftler, kendi aralarında denemelerle oyuna başlarlar.
119. CANLI TOP : eşlerden birisi çömelir,ellerini dizlerinin üzerine koyar. Ayakta duran bir eliyle arkadaşının başı üzerine değdirip kaldırırken,çömelen de ayak uçları üzerinde sıçramaya başlar.bu çalışma 3-4- yaş çocuklarına uygulanırken, eşin birisi çömelmeden ayakta sıçrar,diğeri de topla oynuyormuş gibi elini başının üzerine koyar.
120. CANLI TOP ( 3 KİŞİ İLE ) : bir önceki oyun gibidir. Ancak topla oynanacak çocuk arkadaşları arasından iki top seçer ve iki top ile birlikte oynar.
121. ÇÜRÜK YUMURTA : eşlerden birisi dizler bükük oturuş durumu alır. Ellerini dizlerinin üzerinde kenetler. Buna yumurta adı verilir. Çürük ya da sağlam olduğunu anlamak için karşıda bulunan eşi bunun omuzlarından hafifçe geriye iter. Eğer yumurta dengesini kaybetmeden geriye gidip tekrar eski durumunu alırsa bu taze yumurtadır. Dengesini kaybedip ellerini gevşetip doğrulamazsa çürük yumurtadır. Bu çalışmadan sonra öteki arkadaşı yumurta olur. Oyun böylece sürdürülür. Eşlerin çalışması sırasında dikkat edilecek noktalar ; eşlerden birisinin küçük bir dikkatsizliği ihmali yada aldırmazlığı kazalara neden olabilir. Öğretmen bu çalışmalara geçmeden önce kısa bir uyarma konuşmasıyla çocuklara bunu anlatır. Uyarılara aldırış etmeyen çocukları bu çalışmadan bir süre uzak tutmakta fayda vardır. Eşlemelerde çocukların güç,boy ve ağırlıkları göz önüne alınmalıdır. Bazı eşli oyunlara katılmayan çocuklar arkadaşlarına yardımcı durumda kalmak isterler. Oysa bu çalışmalardan amaç tüm çocukların eşit olarak yararlanmasıdır.
122. AYAK UÇLARI İLE ÖNE ADIM ATMA : eşler yan yana gelir,içte kalan elleriyle,küçük parmaklarıyla tutarlar. Öne kısa bir adım alırlar,bir tempo atlayarak yerinde bekler,üçüncü tempoda diğer ayağı ile öne adım atarlar. Çalışma bu tempoda sürdürülür.
123. aynı çalışma eşli olarak yanlara ve geriye adım alınarak yapılır.
124. eşlerle kol kola girilerek aynı çalışma sürdürülür
125. tempolar çabuklaştırılarak yerinde sekmeler yapılır.
126. eşler vals temposu ile (1-2-3) diye yürümeye geçilir.
127. çocuklar el ele tutuşur.halka şeklini alır : kısa adımlarla halkayı küçültürler. Aynı tempo ile geriye giderek eski yerlerini alırlar. Gerekirse halka küçültülürken kollara biçim verilir.arkadan geriye uzatılır. Halka büyürken kollar yukarı kaldırılır. Başlar geriye bükülür.
128. İMDAT OYUNU: alana uzun ve düz bir çizgi çizilir. Çizginin 6-8 metre karşısına ve çizgiye eşit uzaklıkta birbirine bitişik iki kale yapılır. İki eşit kümeye ayrılan çocuklar içlerinden birer kaptan seçerler. Kaptanlar kümelerinin karşısındaki kalede dururlar. Kümelerdeki çocuklar çizgiye sağ ayaklarını basarak koşmaya hazır biçimde beklerler. Öğretmenin başla demesiyle oyun başlar ve her kaptan koşarak kendi kümesine gider. Sıranın başındaki çocuğun elinden tutar ve birlikte tekrar kaleye doğru koşarlar. Kaleye gelen çocuk bu kez kaptan olur ve kümesine koşar, yine sıranın başındaki diğer çocuğu alır,kaleye getirir. Oyun böylece kümelerdeki tüm çocukların kaleye getirilmesine kadar devam eder. Oyun devam ederken kümedeki çocuklar kaptanlarına imdat, imdat diye bağırırlar. Kaleye önce gelen küme oyunu kazanmış olur.
129. ÇİMDİK OYUNU:çocuklar eşit sayıda gruba ayrılır,arka arkaya sıralanırlar. Bir ellerini bellerinin arkasına koyarlar.avuçları dışarı bakar. Öğretmen grupların en arkasında duran çocukların avuçlarını çimdikledikleri zaman onlar da öndeki çocukların avuçlarını çimdiklerler. Böylece en öndekilere sıra geldiğinde,o da öteki kolunu yukarı kaldırarak pat diye bağırır. Pat diye önce bağıran grup oyunu kazanmış olur.
130. EVİNİ BULMA OYUNU: oyun alanına yan yana üç büyük daire çizilir. Dairelerin 8-10 adım karşısına çocuklar sıralanırlar. Çocuklardan üçünün gözleri bağlanır. Gözleri kapalı olarak evlerinin bulup oturmaları istenir.öğretmen işareti ile oyun başlar. çocuklar üçer üçer oyuna katılırlar. Evini bularak oturan oyuncular oyunu kazanır ve alkışlanır.
131. ÇÖMLEĞİNDE NE VAR: çocuklar halka olur,çömelirler. Biri ebe olur. Ebe halkanın dışında dolaşır ve bir çocuğa sorar: -çömleğin de ne var …-yağ var bal var… - satar mısın?... –satmam… -tattırır mısın?... –tattırmam… . ebe çömelen oyuncunun eline hızla vurur ve: -al öyleyse sen o yoldan ben bu yoldan der ve halkanın çevresinden dolaşarak aynı yere gelmek için koşarlar. Eline vurulan çocuk ya yerinden kalkar,ebenin yönünün tersine koşmaya başlar. ebeden önce boşalan yere çömelir. Ebeden önce gelmezse o ebe olur.
132. KÖPRÜ NÖBETÇİSİ OYUNU : oyun yerine bir dikdörtgen çizilir. Bu köprüdür.çocuklar aralarından dört nöbetçi seçerler. Nöbetçiler köprü denilen dikdörtgenin her bir köşesinde dururlar. Köprüden kimseyi geçirmemeye çalışacaklardır. Diğer çocuklar dikdörtgenin uzunu kenarının dışında dururlar. Karşıda karşıya geçmeye çalışırlar. Nöbetçiler kovalarlar. Dokunulan çocuk vurulmuş olur. Ve yanar. Vurulmadan geçen çocuk oyunu kazanır. Ve alkışlanır.
133. ÇAPRAZ SIÇRAMA: çocuklar ikişer ikişer karşılıklı olarak yüz yüze durular. Sağ kolları ile birbirlerinin kollarına çapraz şekilde girerler ve kendi çevrelerinde sıçrayarak dönmeye başlarlar. Bu dönüşler müzik eşliğinde yapılırsa daha zevkli olur.
134. AYAK AYAK YÜRÜME:çocuklar belli aralıklarla arka arkaya dizilirler. İkişerli veya üçerli sıra olabilirler. Bir ayağın burnunu öteki ayağın topuğuna değdirerek ayak-ayak
Yasemin ORDU isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Alt 10-06-2013, 01:04 AM   #2 (permalink)
Acemi
Merve Gokcen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik: Oct 2013
Mesajlar: 1
Konular: 0
Aldığınız Beğeni:0
Beğendikleriniz:1
Rep Derecesi: Merve Gokcen İyi Bir Yolda Adım Attı.
Çok güzel bir paylaşım olmuş ellerinize sağlık
Merve Gokcen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç   Cevapla

Etiketler
6 yas okuloncesi oyunlar, anaokulu, etkinlik, hareketli oyun, hareketli oyunlar, hareketli oyunlar kısa, hareketlı oyun, hareketlı oyunlar, kısa hareketli oyunlar, okul öncesi oyunlar

Seçenekler Arama
Stil


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hareketlİ oyunlar 13 Yasemin ORDU HAREKETLİ OYUN ETKİNLİKLERİ 0 10-31-2011 06:01 AM
Hareketlİ oyunlar 12 Yasemin ORDU HAREKETLİ OYUN ETKİNLİKLERİ 0 10-31-2011 06:00 AM
Hareketlİ oyunlar 11 Yasemin ORDU HAREKETLİ OYUN ETKİNLİKLERİ 0 10-31-2011 06:00 AM
Hareketlİ oyunlar 9 Yasemin ORDU HAREKETLİ OYUN ETKİNLİKLERİ 0 10-31-2011 05:59 AM
Hareketlİ oyunlar 7 Yasemin ORDU HAREKETLİ OYUN ETKİNLİKLERİ 0 10-31-2011 05:58 AM