Hareketlİ oyunlar 12 - OKUL ÖNCESİ ETKİNLİKLERİ - Hayallerinizi Sınırlamayın
OKUL ÖNCESİ ETKİNLİKLERİ - Hayallerinizi Sınırlamayın
Üye Girişi
close


Yeni Konu aç   Cevapla
Seçenekler
  • Stil
  • Arama
  • Seçenekler
Alt 10-31-2011, 06:00 AM   #1 (permalink)
İşin Ustası
Yasemin ORDU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik: Feb 2010
Mesajlar: 1.633
Konular: 537
Aldığınız Beğeni:288
Beğendikleriniz:13
Rep Derecesi: Yasemin ORDU İyi Bir Yolda Adım Attı.

Hareketlİ oyunlar 12


144. KARTAL VE GÜVERCİN: çocuklardan biri kartal olur. Diğer çocuklar iki kümeye ayrılır. Bunlar da güvercinlerdir. Oyun alanına iki yuvarlak çizilir,bunlar güvercin yuvasıdır. Kümeslerden biri bir yuvada diğeri öbür yuva da durur. Kartal iki yuvanın arasında bekler. Öğretmenin işaretiyle oyun başlar. güvercinler yuvadan yuvaya geçmeye çalışırlar. Kartal da onları yakalamaya çalışır. Elini dokunduğu çocuk yakalanmış olur ve oyundan çıkar. Oyuna kartal değiştirilerek devam edilir.
145. KISKANÇ TAVUK OYUNU: çocuklar ikişer kişi olarak iki kümeye ayrılırlar. Birbirlerinin bellerinden sıkıca tutarlar. Önde bulunan tavuk arkadaki civcivdir. Öndeki tavuklar arkadaki civcivlerini kaptırmadan karşı kümenin civcivini kapmaya çalışır.
146. HOROZ DÖVÜŞÜ:çocuklar iki gruba ayrılır. Karşılıklı sıraya geçerler. Ayak burunları üzerine çömelirler. Avuçlarını karşısındaki arkadaşının yüzü hizasında açarlar. Oyun başlayınca her çocuk karşısındaki çocuğun avuçlarına avuçlarıyla vurmaya çalışırlar. Onun dengesini bozarak yere oturmaya zorlarlar. Oyun sırasında omuza, göğse, başa,dizlere,başa vurulmadan ,sadece ayağa kalkmadan sağa sola sıçranabilir. Yere oturan ellerini yere değdiren oyunu kaybetmiş sayılır. Oyunun sonunda hangi grupta yanan çocuk çok olursa o grup yenilmiş olur.
147. GÜÇLÜ KİM: alanın ortasına düz bir çizgi çizilir. Her çocuk kendisine bir eş bulur. Eşlerden biri çizginin bir yanında durur. Karşılıklı duran çocuklar sağ ayaklarını çizgiye koyarlar. Ayak burunları birbiriyle karşılıklı durmuş olur,sol ayaklar geridedir. Çocuklar karşılıklı olarak ellerini tutar,birbirlerini kendi taraflarına çekmeye çalışırlar. Çizgiyi geçen çocuk oyunu kaybetmiş sayılır. Yarışma diğer eşlerle devam eder.
148. EBE EBE GEL BİZE: çocuklar halka olurlar ve bir kişi ortada ebe olur. Oyunun şarkısı söylenir ve el çırpılır. Ebe olan çocuk halkadaki çocukların ellerine vurmaya çalışırken çocuklar elerini kaçırırlar. Ebe kimin eline vurursa o çocuk ebe olur. Bundan sonra oyunun şarkısı tekrar söylenir. (ebe ebe gel bize, uzaktan vur elimize, eğer vuramazsan, ebesin ebe) oyunun şarkısı bitince el çırpılır, oyun devam eder.
149. RENK BULMA OYUNU: çocuklar halka olurlar. Her çocuğun arkasına renkli bir kağıt iliştirilir. Ebe olan çocuk halkanın dışında durur. Diğer çocukların yüzü ebeye dönüktür. Ebe çocukların arkasındaki renkli kağıtları görmez halkanın çevresinde dönmeye başlarken çocuklar sırtlarındaki renkleri göstermemeye çalışırlar. Sağa sola dönerler. Ebe olan çocuk kimin sırtındaki rengi görür söylerse ebelikten kurtulur,diğeri ebe olur.
150. ÇÖMEL KURTUL OYUNU: bir ebe seçilir,diğer çocuklar oyun alanına serbestçe dağılırlar. Ebe çocuklardan birini yakalamaya çalışır. Yakalanmak üzere olan çocuk ebe yanına yaklaşınca çömelirse yakalanmaktan kurtulur,çömelmeden yakalanırsa ebe olur. Oyun böylece devam eder.
151. EBEYİ İZLEME OYUNU: çocuklar tek sıra olarak dizilirler. Ebe en önde durur ve yürümeye başlarlar. Ebe nasıl yürürse ve ne yaparsa arkadaki çocuklarda aynı hareketi tekrarlarlar. Geç kalan yanlış hareket yapan oyundan çıkar.
152. AS PASKARA: çocuklar el ele tutuşarak halka olurlar. Bir çocuk ortada bırakılır. Halkadaki çocuklar şu şarkıyı söylerler. As paskara gelecek haftaya,bekliyorum deniz kenarında, kiminle,kiminle,kiminle berabersin?... diye ortadaki çocuğa sorarlar. Çocuk bir arkadaşının ismini söyleyerek çağırır ve sağ elini arkadaşının sol koluna takarak, ayak hareketleri ile dans ederler. “Ayşe ile, Ayşe ile beraber” der. Ayşe gelir halkanın içinde kalır. Diğer kişi halkaya geçer şarkı aynı şekilde devam ederek oyun yeniden başlatılır.
153. KUTU KUTU PENSE: çocuklar el ele tutuşarak halka olurlar. Hep birlikte oyunun şarkısı söylenir. Kutu kutu pense elmamı yese, arkadaşım . . . arkasını dönse … adı söylenen çocuk arkasını döner ve oyun böylece devam eder.
154. YÜRÜYÜŞ TAKLİDİ : asker yürüyüşü: başlar dik ayaklar sert adımlarla kollart yanda sallanarak yürünür. Bayrak tutan çocuk: baş dik bayrak elde sert adımlarla yürünür.
155. TİLKİ TİLKİ SAAT KAÇ: çocuklardan bir kişi seçilerek tilki yani ebe olur. Diğer çocuklar tilkinin karşısında tek sıra dizilerek her çocuk ayrı ayrı tilki tilki saat kaç diye sorar. Ebe saat 2 diye cevap verir.soruyu soran çocuk o kadar adım atarak ebeye yaklaşmaya çalışır. Ebede onu hareket halindeyken yakalamaya çalışır. Yakalarsa o ebe olur.
156. ELİM DOKUNDUĞU YERDE: oyuncular arasından biri ebe seçilir. Diğerleri oyun alanına dağılırlar. Ebe arkadaşlarını kovalayarak ebe yapmaya çalışır ve kime vurursa o ebe olur. Vurulan çocuk ebenin vurduğu yere elini koyarak diğerlerini kovalamaya başlarlar. Oyun böylece devam eder.
157. BAYRAK VERME OYUNU: üniteye uygun bir bayrak hazırlanır. Bayrağın üzerine hayvan,bitki,yiyecek… resimler çizilir ya da renklendirilir. Bir ebe seçilir. Bir çocuk bayrağı alır kaçar. Ebe bayrağı kaçıran çocuğu kovalamaya başlar. ona dokunmaya çalışır. Bayrağı taşıyan çocuk ebeye yakalanmadan bayrağı arkadaşına verir. Ebe bayraklı çocuğa dokunursa o çocuk ebe olur.
158. EŞ TUT OYUNU: oyuna katılan çocuklar halka olur. Çocuklardan biri ebe seçilir ve halkanın ortasında durur. Halkadaki çocukların sayısı çift olmalıdır. Ebenin işareti ile halkadakiler sağa dönerler ve daire çevresinde koşar adım yürümeye başlarlar. Bir müddet sonra ebe eş tut komutu verir. Herkes kendisine bir eş bulurken ebede onlardan birini eş tutmaya çalışır. Açıkta kalan ebe olur oyun böylece devam eder.
159. SEKE SEKE YÜRÜME : öğretmen çocuklardan işaretlenmiş bir yere kadar tek ayak üzerinde seke seke bir veya iki kez gidip gelmelerini ister. Çocuklar çabuk yorulacaklarından belirli bir süre ayak değiştirebilecekleri söylenir. Tek ayakla sekerken. Diğer ayağını yere basan yada yanlış ayak değiştiren çocuk yanmış olur. Yanan çocuk oyundan çıkar. Bu oyun yarışmalı olarak ta oynanır. Yarışma sonunda 1.2.3. gelenler alkışlanır.
160. SIÇRAMA OYUNU: oyun alanında duvara paralel bir çizgi çizilir. Çocuklar duvarın dibinde yan yana sıralanırlar. Öğretmen başlama komutu verince çocuklar topukları üzerinde sıçraya sıçraya giderler. Çizgiye kim önce gelirse yarışı o kazanmış olur.
161. ZIPÇIKTI ÇİÇEK AÇTI : çocuklar halka halinde çömelirler. Öğretmen oturan çocuklara zıpçıktı çiçek açtı deyince hızla ayağa kalkar, kollarını yana açar ve yine çömelirler.öğretmen bunun tersini de söyler. Zıpçıktı çiçek açmadı der çocuklar durumlarını bozmazlar. Yanlış yapan çocuk oyundan çıkar.
162. ARKAMA GEÇ OYUNU: çocuklar tek sıra olurlar. Birbirlerinin bellerinden tutarlar. En öndeki bekçi olur. Bir kişide bekçinin karşısına geçer, tilki olur. Grubun sonundaki çocuk tavuktur. Tilki tavuğu yakalamaya çalışır. Çocuklar bekçiye yardımcı olur. Birbirlerinin bellerini bırakmadan yakalanmamaya çalışırlar. Tilki tavuğu yakalarsa tavuk tilki,tilki de bekç
Yasemin ORDU isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç   Cevapla

Etiketler
bir eÅŸ tut etkinliÄŸi, ebe ebe gel bize oyunu, elimin dokundu, eÅŸ tut oyunu, hareketli oyunlar, hareketlİ, okul öncesi oyunlar, okul oncesı oyunlar, oyunlar



Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hareketlİ oyunlar 10 Yasemin ORDU HAREKETLİ OYUN ETKİNLİKLERİ 1 10-06-2013 01:04 AM
Hareketlİ oyunlar 13 Yasemin ORDU HAREKETLİ OYUN ETKİNLİKLERİ 0 10-31-2011 06:01 AM
Hareketlİ oyunlar 11 Yasemin ORDU HAREKETLİ OYUN ETKİNLİKLERİ 0 10-31-2011 06:00 AM
Hareketlİ oyunlar 9 Yasemin ORDU HAREKETLİ OYUN ETKİNLİKLERİ 0 10-31-2011 05:59 AM
Hareketlİ oyunlar 7 Yasemin ORDU HAREKETLİ OYUN ETKİNLİKLERİ 0 10-31-2011 05:58 AM