OKUL ÖNCESİ ETKİNLİKLERİ - Hayallerinizi Sınırlamayın

OKUL ÖNCESİ ETKİNLİKLERİ - Hayallerinizi Sınırlamayın (https://www.okuloncesietkinlikleri.com/)
-   HAREKETLİ OYUN ETKİNLİKLERİ (https://www.okuloncesietkinlikleri.com/hareketli-oyun-etkinlikleri-116/)
-   -   Hareketlİ oyunlar 5 (https://www.okuloncesietkinlikleri.com/hareketli-oyun-etkinlikleri-116/hareketli-oyunlar-5-a-4355/)

Yasemin ORDU 10-31-2011 05:56 AM

Hareketlİ oyunlar 5
 
40. EŞİNİ BUL OYUNU:çocuklar ikişer ikişer eşleştirilir. Sonra eşlerinden ayrı olarak sağa sola yürünür koşulur. Eşini bul yanıma gel diye seslenince çocuklar eşlerini bulur,el ele tutuşarak öğretmenin yanına koşarlar. Birinci ikinci ve üçüncü gelen çiftler başarılı sayılır ve alkışlanır.
41. KURNAZ TİLKİ NEREDE: Çocuklar büyükçe bir daire yaparlar. Daha sonra gözlerini kaparlar. Öğretmen birini gizlice tilki seçer. Seçilen tilkiyi kimse bilmez. Gözler açılır. Tilkinin kim olduğunu bulmak için kurnaz tilki neredesin diye bağırırlar. Bu arada yakalanmamak için birbirinden uzaklaşırlar. Birkaç kez sorulduktan sonra tilki seçilen çocuk kurnaz tilki benim diye bağırır ve bir arkadaşını yakalamak üzere koşmaya başlar. yakalanan çocuk oyundan çıkar.
42. ARKADAŞINDAN MEMNUN MUSUN?:çocuklar bahçede halka olurlar. Her çocuğun bulunduğu yere küçük bir daire çizilir. Saymaca ile ebe seçilir. Ebe ortaya geçer ve çocuklardan birine arkadaşından memnun musun diye sorar. Çocuk evet derse ebe başka bir çocuğa sorar. Hayır diyen ocuk iki arkadaşının adını söyler. İsimleri ebe tekrarlar ve iki çocuk birbiri ile yer değiştirir. Bu sırada ebe birinin yerini kapmaya çalışır. Açıkta kalan çocuk ebe olur. İşlenilen üniteye göre çocuklara çiçek,meyve .taşıt isimleri verilebilir.
43. KURBAĞACIK OYUNU:çocuklar el ele tutuşarak halka olurlar. Halkanın ortası göl olur. Öğretmen saymaca ile çocuklardan birini kurbağa seçer. Kurbağa ortada durur. Çocuklar kurbağacık ortada kurbağacık gölde bizi yakalarsan borcunu öde diyerek kurbağayı kızdırmaya çalışır. Ortadaki çocuk sıçrayarak çocuklardan birine dokunmaya çalışır. Çocuklar ellerini bırakmadan kurbağadan kaçmaya çalışırlar. Yakalanan olursa kurbağa ile yer değiştirir. Kurbağa oyunculara sıçrayarak ve çömelerek ulaşmalıdır. Ayağa kalkanın kurbağalığı devam eder.
44. SANDALYE KAPMA OYUNU:bir sıra sandalye dizilir. Çocuklar sandalyenin çevresinde dururlar. Çocuk sayısı sandalye sayısından bir fazla olmalıdır. Çocuklar bir şarkı ve tekerleme söylemeye başlarlar. Şarkı biter bitmez çocuklar sandalyelere otururlar ve bir çocuk ayakta kalır. Ayakta kalan oyundan çıkar. Birer sandalye eksiltilerek oyun devam eder.son sandalyeye oturan çocuk oyunu kazanmış olur.
45. TAKLA ATMA OYUNU:çocuklar iki takıma ayrılır. Arka arkaya sıraya girerler. Takımların önüne birer sünger yatak ya da yer minderi konur. Her takımdaki çocuk birer takla atarak kendi sırasının sonuna geçer. Böylece oyunu önce bitiren takım oyunu kazanmış olur ve alkışlanır.
46. TİLKİ TİLKİ SAAT KAÇ:alanın bir köşesine iki çember çizilir. Biri tilki yuvası diğeri kümestir. Oyunculardan biri tavuk diğerleri civciv olur. Anne tavuk peşince civcivleriyle tilkinin yuvasına doğru ilerler. Tilki,tilki saat kaç diye sorar. Tilki eğer gece yarısının dışında bir saat söylerse anne tavuk civcivleri oynamaları için serbest bırakır. Daha sonra anne tavuk saatin kaç olduğunu sormak için yeniden tilkiye yaklaşır. Tilki gece yarısı dite cevap verince yakalanmamak için kümese doğru kaçarlar. En arkada kalanı tilki yakalar. Birkaç oyun sonra oyuncular yer değiştirirler.
47. ÇİÇEK BAHÇESİ: çocuklardan biri kral biri kraliçe diğeri de bahçıvan olur. Diğer çocuklarda birer çiçek ismi alırlar. Çiçekler birbirlerine sen kral ve kraliçeye siz diye hitap ederler.bahçıvandan söz ederlerken de o derler. Oyuna bahçıvan başlar.-bu sabah bahçeme gittim karşıma gül çıktı der. Gül adındaki oyuncu hemen ayağa kalkarak cevap verir. -o yalan söylüyor. Der. Peki neredeydin der -lalenin yanındaydım der. Lale söze girer -yalan söylüyorsun. Gül - ya nerede idim? Lale - nerede olacak kralın yanında. Bu kez kral atılır. -yalan söylüyorsun. Ya neredeydim? Bahçıvanın yanında … oyun böyle karşılıklı konuşmalarla devam eder. Bu oyunda kimin kraliçe kimin kral kimin bahçıvan olduğuna dikkat edilmeli ve konuşmalar ona göre yapılmalıdır. Yanlış yapan bir kötü puan alır.
48. HAMUR AÇALIM OYUNU: çocuklar bir minderin çevresinde oturup halka olurlar. Öğretmen çocuklara : siz şimdi birer oklava olacaksınız. Bende oklava ile hamur açacağım der. Çocuklardan biri sırt üstü yatırılır. Öğretmen hamur açıyormuş gibi çocuğu yuvarlamaya başlar. çocuklarında yardımıyla minderin sonuna kadar yuvarlanır. Daha sonra her çocuk omuzlarının hareketi ile yuvarlanmaya başlar.
49. ATLI KARINCA :kalınca bir ipin ucu düğümlenerek halka yapılır. Oyuncular bu ipi sağ ya da sol eliyle tutar. Düzgün adımlarla yürür veya koşarlar. Bu arada öğretmen el değiştir deyince çocuklar ters yönde koşmaya başlarlar. Yanlış yapan oyundan çıkar yedeğe alınır. Yani ipi değil ipi tutan arkadaşının elinden tutar. Belli bir süre sonunda yedeğe alınmamış oyuncular oyunu kazanmış olur.
50. KORUMA KÖPEĞİ:oyuncular iki takıma ayrılır. Oyunculardan biri koruma köpeği olur ve ortadaki bir direk ya da ağaca bağlı ip halkasından tutar. Çevreye dağılan oyuncular koruma köpeğine dokunmadan direğe ya da ağaca dokunmaya çalışırlar. Dokunmaya başaran çocuk takımına bir puan kazandırır. Önceden belirlenen puan sayısına ulaşan takım oyunu kazanır.
51. ZİNCİR KIRMA :oyuncular karşılıklı iki sıra halinde zincir oluştururlar. Her sıranın bir başkanı vardır. Oyuna başlayacak takım ad çekmeyle belirlenir. Takımından 10-15 metre uzaklıkta duran başkan bir oyuncusunu karşı tarafın zincirlerini kesmek için görevlendirir. Oyuncu karşı tarafın zincirini kesmeye bozmaya çalışır. Bu işi ancak beş kez deneme hakkı vardır. Başaramazsa karşı tarafın zincirine katılmak zorundadır. Zinciri keserse bozulan zincirin sağındaki oyuncuyu da kendi zincirine katmak üzere yerine döner. Oyun bir zincirin tüm oyuncuları diğer zincire katılıncaya kadar devam eder.
52. HEYKEL OYUNU :oyuncular eşit sayıda 4 gruba ayrılır. Bir grup avcı grubudur. Kollarına renkli bir işaret takarlar. Diğer oyuncularla birlikte oyun alanına dağılırlar. Avcılar diğer oyuncuları kovalarlar. Kime dokunurlarsa o oyuncu vuruldum der ve heykel gibi olduğu yerde kalır. Bu durumdan kurtulabilmesi için ancak kendi takımından bir arkadaşının ona dokunması gerekir. Kendisine dokunulan kurtuldum der ve yeniden oyuna girer. Oyun belli bir süre oynandığından avcılar dokundukları oyuncuları iyi korumak zorundadır. Oyun sonunda heykeli çok olan takım oyunu kazanmış olacaktır. Oyun alanından dışarı çıkmak kendi grubundan olmayan birini kurtarmak ve vurulduğu halde kaçmak hatalı davranışlardır.
53. İP ATLAYARAK YARIŞMA :oyuncular derin kolda sıra olurlar. 8-10 adım ilerilerine iki sandalye ya da sehpa konur. Öndeki oyuncular birer atlama ipi alırlar. Oyuna başlama işareti ile bir numaralı oyuncular ip atlayarak sandalyenin çevresinde dolaşır ve yerlerine gelirler. İpi ikinci arkadaşına vererek sıranın en sonuna geçerler. Tüm grup oyuncuları aynı şekilde ip atladıktan sonra yarışmayı en önce bitiren sıra birinci olur.
54. ÜÇER TOP OYUNU :oyuncular üç eşit gruba ayrılırlar.her grup 2-3 metre aralıkla oyun çizgisinin arkasında derin kol durumunda sıralanır. Her iki çocuk arasında en az üç adım uzaklık olmalıdır. Her grubun önündeki çizginin üzerinde üçer top bulunur. Her sıranın önüne beşer metre aralıkla üç daire çizilir. Öğretmen düdüğüyle her sıranın önündeki ilk çocuklar topları kaparak karşılarındaki üç daireye ayrı ayrı koyar ve kendilerinden sonraki arkadaşlarının eline vururlar. Sıranın en sonuna gider. Eline vurulan çocuk koşarak arkadaşının koyduğu topları birer birer toplayarak oyun çizgisinin üzerine getirir ve bırakır. Kendinden sonra gelen arkadaşının eline vurduktan sonra grubun sonuna gider. Oyun bu şekilde devam eder. Hangi grup bu işi daha önce bitirirse o grup oyunu kazanmış olur.
55. TÜNEL OYUNU : oyuncular eşit gruba ayrılır. Oyun çizgisinin gerisinde birbirlerine 2-3 metre aralıkla derin kol halinde yer alırlar. Grup oyuncuları çift kolla önden mesafe alırken sıçrayarak bacaklarını yana açar,tünel oluştururlar. Her grubun ilk oyuncularının elinde birer top vardır. Öğretmenin düdüğüyle her grup oyuncuları gövdelerini bir parça öne eğer ve topu bacak aralarından elleriyle iterek yuvarlamaya başlarlar. Bu şekilde grubun sonuna giden topu, son oyuncu alır ve koşarak grubun önüne gelir. Grup oyuncuları birer adım geri giderek gelen arkadaşlarına yol açarlar. Aynı şekilde topu yuvarlar. Oyun bu şekilde devam eder. En son oyuncu topu tutar tutmaz öğretmene götürür . bu grup oyunu kazanır.
56. TOOPU YAKALA:oyunculardan biri ebe olur. Diğer oyuncular ebenin çevresin de geniş bir halka oluştururlar. Öğretmenin oyuna başlama düdüğüyle oyuncular topu birbirlerine atmaya başlarlar. Topu dışarı atan gidip almak zorundadır. Ebe topu ancak halkanın içindeyken yakalayabilir. Top en son kimin elindeyken yakalanmışsa o kişi ebenin yerine geçer.
57. İPTEN ATLA VE DÖN:takımlar birer sıra olarak derin kolda dizilir. Çıkış çizgisinin 8-10 adım karşısında çizgiye paralel bir ip gerilir. Bu ipi oyuna katılmayan iki çocukta tutabilir. İpin yerden yüksekliği yarım metreyi geçmemelidir. Oyuna başlama işareti ile en öndeki oyuncular koşarak gerilen ipin üzerinden ipe değmeden atlar ve ipin altından geçerek yerlerine gelirler. İki numaralı arkadaşının eline vurur,sıranın en arkasına geçerler. Bütün oyuncular yarıştıktan sonra yarışı önce tamamlayan grup yarışı kazanır.


Forum Saati: 12:03 AM

Forum Sistemi vBulletin Jelsoft Enterprises Ltd.
2015


Seo Yazılımı vBSEO