OKUL ÖNCESİ ETKİNLİKLERİ - Hayallerinizi Sınırlamayın - Tekil Mesaj gösterimi - FSMVU’de BETAM acıldı
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-17-2016, 04:45 PM   #1 (permalink)
ismailmart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ismailmart
ismailmart
İşin Ustası
ismailmart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik: Feb 2010
Bulunduğu yer: Diyarbakır
Mesajlar: 1.134
Konular: 1029
Aldığınız Beğeni:68
Beğendikleriniz:202
Rep Derecesi: ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.

FSMVU’de BETAM acıldı



“Elektronik Prototip Devre Uretimi”, “Biyomedikal Cihaz Kalibrasyonu” ve “Araştırma laboratuvarı” olmak uzere uc laboratuvardan oluşan merkez, biyomedikal elektronik cihaz tasarımı, uretimi ve kalibrasyonu konusunda calışacak olan tum oğretim elemanı, muhendis ve oğrencilere hizmet verecek.
Ayrıca BETAM, İstanbul ’daki diğer eğitim kurumları, hastanelerin biyomedikal birimleri, biyomedikal alanda uretim yapan KOBİ ’ler ve halen bu urunlerin ticaretini yapan ve bazı urunleri Turkiye ’de uretmeyi duşunen firmalara da hizmet verecek. Bu şirket veya kurumların elemanları laboratuardaki techizatı kullanabilecek, araştırma ve prototip uretme calışmalarını laboratuvarda yapabilecekler.
“Biyomedikal sektorunde calışan şirketlere hizmet vereceğiz”
Biyomedikal Elektronik Tasarım ve Araştırma Merkezi (BETAM) muduru Prof. Dr. Avni Morgul, “İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle kurulmuş olan Biyomedikal Elektronik Tasarım ve Araştırma Laboratuvarımız (BETAM) Nisan ayında universitemizin kararıyla merkeze donuşturuldu. Bu laboratuvar Biyomedikal endustrisinin ihtiyac duyduğu elektronik devrelerin geliştirilmesi, bu konuda araştırmalar yapılması ozelliklede kendi AR-GE laboratuvarı olmayan ya da yeterince gelişmemiş kucuk şirketlere hizmet vermek amacıyla kuruldu. Bunun yanında tabi universite oğretim uyelerinin araştırmaları, oğrencilerin projelerini bu Laboratuarda geliştireceğiz” dedi.
“Oğrencilerimiz yaparak oğrenecek”
Turkiye biyomedikal sektorunun dunya ile karşılaştırdığımızda cok geride olduğunu soyleyen Prof. Dr. Morgul, “Şuanda biyomedikal urunlerin yuzde 80 ’inden fazlası ithal ediliyor. HÂlbuki 2023 hedefleri arasında bunun yuzde 30 ’unu Turkiye ’de imal etmek var. Dolayısıyla biyomedikal cihazlarının imalatı onemli bir konudur, hukumetimizde bunu destekliyor. Bu konuda calışan şirketler var fakat tek bir konuda uzmanlaşıyorlar ozellikle yeni kurulan şirketlerin kendi AR-GE imkÂnları yok. Bu şirketlere hizmet vermek gayesindeyiz. Laboratuvarımız butun şirket ve universitelere acık, gelip burada calışabilirler. Laboratuvarımız bu ay kuruldu sadece deneme uretimlerde birkac devre yaptık. Mesela EKG cihazının elektronik kısmını yaptık, tamamen kendi imkÂnlarımızla urettik şuanda da calışıyor. Biz burada imalat yapmıyoruz imalat yapan şirketlere prototip uretimi ve araştırma yapıp elde ettiğimiz urunleri imal etmek isteyen şirketlere vereceğiz. Bizim fakultemizin eğitim felsefesi ‘yaparak oğrenmek ’ yani uygulamalı eğitim vermeye ağırlık veriyoruz. Butun teknik derslerde hem laboratuar hem de proje odevi veriyoruz. Bu projeleri yaparken oğrencilerimiz bu Laboratuvardan yaralanacaklar” diye konuştu.
ismailmart isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla